Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.
Ingredience
- 0,5 hrnku Jihočeského másla
- 0,5 hrnku Jihočeského bílého jogurtu Nature
- 1,5 hrnku cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2/3 hrnku hladké mouky
- 0,5 lžičky soli
- 1,5 lžíce potravinářského barviva červeného
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 vejce
Krém
- 0,5 hrnku změklého Jihočeského másla
- 2 balení Jihočeského žervé
- 1-2 hrnky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Návod na přípravu
Jihočeské máslo a cukr utřeme dohladka. Poté přidáme vejce. V míse rozšleháme Jihočeské mléko, Jihočeský jogurt Nature, ocet, potravinářské barvivo a vanilkový extrakt. Postupně přidáme mouku, kakao, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva. Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme do formiček a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut - ke kontrole použijeme dřevěnou špejli. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Jihočeské změklé máslo rozšleháme s Jihočeským žervé. Přidáme moučkový cukr a vanilkový extrakt. Cukr přidáváme postupně a ochutnáváme, dokud není sladké dle vaší chuti. Cupcakes zdobíme krémem pomocí cukrářského sáčku.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...