Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.
Ingredience
- 0,5 hrnku Jihočeského másla
- 0,5 hrnku Jihočeského bílého jogurtu Nature
- 1,5 hrnku cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2/3 hrnku hladké mouky
- 0,5 lžičky soli
- 1,5 lžíce potravinářského barviva červeného
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 vejce
Krém
- 0,5 hrnku změklého Jihočeského másla
- 2 balení Jihočeského žervé
- 1-2 hrnky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Návod na přípravu
Jihočeské máslo a cukr utřeme dohladka. Poté přidáme vejce. V míse rozšleháme Jihočeské mléko, Jihočeský jogurt Nature, ocet, potravinářské barvivo a vanilkový extrakt. Postupně přidáme mouku, kakao, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva. Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme do formiček a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut - ke kontrole použijeme dřevěnou špejli. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Jihočeské změklé máslo rozšleháme s Jihočeským žervé. Přidáme moučkový cukr a vanilkový extrakt. Cukr přidáváme postupně a ochutnáváme, dokud není sladké dle vaší chuti. Cupcakes zdobíme krémem pomocí cukrářského sáčku.
Podobné recepty

Prošívaná deka s tvarohovým Lipánkem vanilka
Ingredience (na 1 plech) Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek Jihočeského mléka Na mřížku: 2 balení tvarohového Lipánka příchuť vanilka 1 balení Jihočeského tvarohu 1 vanilkový pudink 1 lžíce Jihočeského mléka 1 lžíce cukru

Cheesecake do skleničky s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ingredience (na 4 porce) Na korpus: 140 g máslových sušenek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 lžička skořice Krém: 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu broskev 200 g Jihočeského žervé 2 lžíce cukru Na dochucení: 4 broskve 1 lžíce cukru 1 lžíce citronové šťávy

Rozválený croissant s tradičním Lipánkem
Ingredience (na 2 porce) 2 croissanty 30 g medu 20 g Jihočeského másla 2 balení Tradičního Lipánka ovoce dle chuti na ozdobu máta na ozdobu

Bageta se sýrovo-bylinkovou pomazánkou, ředkvičkami a šunkou
Ingredience (na 2 porce) 2 bagety 1 balení sýru Lipánek 2 balení Jihočeského žervé 10 g pažitky 10 g petržele 100 g šunky 40 g polníčku nebo jiného salátu 40 g ředkviček

Kynuté slané buchtičky z celozrnné mouky plněné Jihočeským Lipnem
Ingredience (na 1 plech) 500 g celozrnné hladké mouky 10 g soli 10 g sušeného droždí 200 g trvanlivého Jihočeského mléka 1 balení Jihočeského Lipna 100 g šunky nejvyšší jakosti snítka rozmarýnu lžíce oleje 1 vejce

Kapsy z listového těsta s Jihočeským žervé, šunkou a špenátem
Ingredience (na 8-10 porcí) 1 balení listového těsta 60 g špenátu 50 g šunky 2 balení Jihočeského žervé 2 žloutky na potření sůl pepř

Smažené rolky se sýrem Lipánek
Ingredience (na 2 porce) 100 g sýru Lipánek 100 g šunky strouhanka 2 vejce 250 ml trvanlivého Jihočeského mléka 200 g hladké mouky olej na smažení olivový olej šťáva z půlky citronu sůl 1 lžička medu mix salátů majonéza kečup

Pudinkový dezert do skleničky s Tvarohovým Lipánkem
Ingredience (na 3 porce) 4 lžíce hladké mouky 0,5 lžičky kypřicího prášku 4 lžíce cukru moučka 2 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce trvanlivého Jihočeského mléka 2 balení tvarohového Lipánka 1 pudink v prášku + 0,5 l trvanlivého Jihočeského mléka jahody a borůvky na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...