Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Drobenkový rybízový koláč s tradičním Lipánkem

1,5 hodiny (včetně pečení)
přehled receptů

Buchta s rybízem a nahoru drobenka? To voní létem. Oživte tento tradiční recept naším Lipánkem a nebudete litovat.

Drobenkový rybízový koláč s tradičním Lipánkem

Ingredience

  • 150 g Jihočeského másla + na vymazání
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 hrnky hrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 500 g Lipánka tradičního
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 vejce
  • kůra z citronu
  • čerstvý nebo mražený rybíz
  • půl hrnku Jihočeského mléka

Na drobenku:

  • 3/4 hrnku hrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 70 g Jihočeského másla

Návod na přípravu

Jihočeské máslo nakrájíme na kostičky a v míse smícháme s moukou, práškem do pečiva, cukrem a vypracujeme drobenkové těsto. Lipánka tradičního utřeme s vejcem, cukrem, kůrou z citronu a Jihočeským mlékem. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na plech vymazaný Jihočeským máslem rovnoměrně rozprostřeme drobenkové těsto. Na něj rozetřeme krém z Lipánka tradičního a posypeme rybízem. Z Jihočeského másla, mouky a cukru si připravíme drobenku a koláč posypeme. Pečeme cca 45-50 minut dozlatova.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk