Drobenkový rybízový koláč s tradičním Lipánkem
Buchta s rybízem a nahoru drobenka? To voní létem. Oživte tento tradiční recept naším Lipánkem a nebudete litovat.
Ingredience
- 150 g Jihočeského másla + na vymazání
- 1 prášek do pečiva
- 3 hrnky hrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 500 g Lipánka tradičního
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vejce
- kůra z citronu
- čerstvý nebo mražený rybíz
- půl hrnku Jihočeského mléka
Na drobenku:
- 3/4 hrnku hrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 70 g Jihočeského másla
Návod na přípravu
Jihočeské máslo nakrájíme na kostičky a v míse smícháme s moukou, práškem do pečiva, cukrem a vypracujeme drobenkové těsto. Lipánka tradičního utřeme s vejcem, cukrem, kůrou z citronu a Jihočeským mlékem. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na plech vymazaný Jihočeským máslem rovnoměrně rozprostřeme drobenkové těsto. Na něj rozetřeme krém z Lipánka tradičního a posypeme rybízem. Z Jihočeského másla, mouky a cukru si připravíme drobenku a koláč posypeme. Pečeme cca 45-50 minut dozlatova.
Podobné recepty

Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé
Červená řepa patří mezi tu nejzdravější zeleninu, kterou lze při vaření použít. I když si mnozí z nás často vybaví "kompot" ze školní jídelny, lze ji využít i jinak, chutněji. Třeba s naším Jihočeským žervé.

Krémová polévka se sýrem Lipánek a sýrovým chipsem
Polévka, která zasytí i bez hlavního chodu. Základ z kuřecího vývaru zjemněný smetanou a Jihočeským máslem k dokonalosti dovede sýr od Lipánka.

Česnečka se sýrovými krutony s Blaťáckým zlatem
Chcete připravit česnečku tak trochu jinak? S Blaťáckým zlatem to bude mít tu správnou chuť.

Rajčatová polévka s Cottage a sýrovým chipsem
Ten, kdo má rád pizzu si jistě zamiluje i tuto polévku. Její hlavní přísady jsou totiž rajčata, sůl, pepř a jako třeštička Jihočeský cottage a sýrové chipsy.

Mrkvový krém s Jihočeskou smetanou
Pestrobarevná jarní polévka, kterou jistě ocení i ti nejmenší. Navíc hotová za 15 minut!

Krémová dýňová polévka s chilli a Jihočeskou zakysanou smetanou
I když milujeme vývary, občas je chuť na něco odlišného. V této chvíli sáhněte po naší dýňové polévce.

Kedlubnová polévka s Jihočeským Žervé
Jihočeské žervé má čisté složení, a proto je skvělé jako ingredience v teplé kuchyni. Vyzkoušejte sami...

Bramborová polévka s Jihočeskou nivou
Bramborová polévka s Jihočeskou nivou, ta zahřeje.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...