Drobenkový rybízový koláč s tradičním Lipánkem
Buchta s rybízem a nahoru drobenka? To voní létem. Oživte tento tradiční recept naším Lipánkem a nebudete litovat.
Ingredience
- 150 g Jihočeského másla + na vymazání
- 1 prášek do pečiva
- 3 hrnky hrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 500 g Lipánka tradičního
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vejce
- kůra z citronu
- čerstvý nebo mražený rybíz
- půl hrnku Jihočeského mléka
Na drobenku:
- 3/4 hrnku hrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 70 g Jihočeského másla
Návod na přípravu
Jihočeské máslo nakrájíme na kostičky a v míse smícháme s moukou, práškem do pečiva, cukrem a vypracujeme drobenkové těsto. Lipánka tradičního utřeme s vejcem, cukrem, kůrou z citronu a Jihočeským mlékem. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na plech vymazaný Jihočeským máslem rovnoměrně rozprostřeme drobenkové těsto. Na něj rozetřeme krém z Lipánka tradičního a posypeme rybízem. Z Jihočeského másla, mouky a cukru si připravíme drobenku a koláč posypeme. Pečeme cca 45-50 minut dozlatova.
Podobné recepty
![Brokolicová polévka s taveným sýrem Lipánek](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__brokolicova-polevka-s-tavenym-syrem-lipanek.jpg?v=1714388023)
Brokolicová polévka s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (5 porcí) 1 brokolice 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce oleje 1 velká brambora 2 stroužky česneku 1,5 l zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 3 trojúhelníčky taveného sýru Lipánek sůl pepř
![Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__zampionova-polevka-s-jihoceskou-nivou-premium.jpg?v=1711015114)
Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium
Ingredience (6 porcí) 400 g žampionů 1 cibule 1 stroužek česneku 2 střední brambory špetka muškátového oříšku 2 bobkové listy 2 lžíce Jihočeského másla 700 ml vývaru nebo vody 150 ml Jihočeské čerstvé smetany sůl, pepř 100 g Jihočeské nivy Premium
![Dýňová polévka s Tvarohem & jogurtem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__dynova-polevka-s-tvarohem-jogurtem.jpg?v=1663826944)
Dýňová polévka s Tvarohem & jogurtem
Nejen v době Halloweenu, ale kdykoli na podzim vás zahřeje tato polévka z dýně hokaido.
![Bramborová polévka s Jihočeskou nivou](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__bramborova-polevka-s-jihoceskou-nivou.jpeg?v=1696917888)
Bramborová polévka s Jihočeskou nivou
Bramborová polévka s Jihočeskou nivou, ta zahřeje.
![Česneková polévka s Jihočeským syrečkem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__cesnekova-polevka-s-jihoceskym-syreckem.jpg?v=1703063144)
Česneková polévka s Jihočeským syrečkem
Ingredience 8 stroužků česneku 6 brambor 1 litr vývaru 2 balení Jihočeského syrečku 1 cibule 1 lžíce sádla 1 lžíce majoránky 0,5 lžičky drceného kmínu sůl pepř
![Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__polevka-s-pecenym-kvetakem-jihoceskym-zerve-a-cizrnou.jpg?v=1671698516)
Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou
Není polévka jako polévka, s pečeným květákem je jedinečná.
![Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__kremova-rybi-polevka-s-koprem-masovymi-knedlicky-a-jihoceskou-zakysanou-smetanou.jpg?v=1669640530)
Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou
Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.
![Francouzská cibulačka se sýrovými toasty a sýrem Madeland](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__francouzska-cibulacka-se-syrovymi-toasty-a-syrem-madeland.jpg?v=1661243841)
Francouzská cibulačka se sýrovými toasty a sýrem Madeland
Francouzská cibulačka vás krásně zahřeje a provoní kuchyni tymiánem. Samozřejmě nesmí chybět sýrové krutony zapečené s Madelandem.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...