Grilovaná vepřová panenka na salátku z grilovaných paprik a pažitkovou remuládou ze zakysané smetany
Panenka nesmí na grilovačkách chybět. Obměňte svůj klasický recept tím, že k ní přidáte pár grilovaných paprik a pažitkovou remuládu z Jihočeské zakysané smetany. Úspěch je zaručen.
Ingredience
- 300 g vepřové panenky
- 1 velká paprika
- 1 mix salátů v krabičce
- 1 citron
- 50 ml olivového oleje
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 4 ředkvičky
- pažitka
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Osolenou, opepřenou a olivovým olejem potřenou panenku ogrilujeme rovnoměrně ze všech stran na přímém plamenu, poté stáhneme na kraj grilu a necháme cca 5 minut dojít. Panenka musí při zmáčknutí mezi prsty hezky pružit, tak poznáme, že je hotová.
Mezitím si ogrilujeme papriku, hodně spálenou slupku oloupeme. Trochu spálené slupky můžeme nechat, dodá salátu tu správnou chuť.
Mix salátů smícháme s olejem a zakapeme citronem, osolíme, opepříme.
Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s nasekanou pažitkou, solí a pepřem.
Do hlubokého talíře vložíme ochucený salát, nakrájené kousky panenky a papriky, podle chuti přidáme i pažitkovou remuládu a poklademe kousky nakrájených ředkviček.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...