Grilovaná vepřová panenka na salátku z grilovaných paprik a pažitkovou remuládou ze zakysané smetany
Panenka nesmí na grilovačkách chybět. Obměňte svůj klasický recept tím, že k ní přidáte pár grilovaných paprik a pažitkovou remuládu z Jihočeské zakysané smetany. Úspěch je zaručen.
Ingredience
- 300 g vepřové panenky
- 1 velká paprika
- 1 mix salátů v krabičce
- 1 citron
- 50 ml olivového oleje
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 4 ředkvičky
- pažitka
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Osolenou, opepřenou a olivovým olejem potřenou panenku ogrilujeme rovnoměrně ze všech stran na přímém plamenu, poté stáhneme na kraj grilu a necháme cca 5 minut dojít. Panenka musí při zmáčknutí mezi prsty hezky pružit, tak poznáme, že je hotová.
Mezitím si ogrilujeme papriku, hodně spálenou slupku oloupeme. Trochu spálené slupky můžeme nechat, dodá salátu tu správnou chuť.
Mix salátů smícháme s olejem a zakapeme citronem, osolíme, opepříme.
Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s nasekanou pažitkou, solí a pepřem.
Do hlubokého talíře vložíme ochucený salát, nakrájené kousky panenky a papriky, podle chuti přidáme i pažitkovou remuládu a poklademe kousky nakrájených ředkviček.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu

Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu

Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání

Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...