Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Jablečný štrůdl s Lipánkem

20 minut + 20 pečení

náročnost:

přehled receptů

Už nevíte čím plnit jablečný štrůdl, aby nebyl "jen" jablečný? Vyzkoušejte Lipánka, budete spokojeni.

Jablečný štrůdl s Lipánkem

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1 balení listového těsta
  • 1 balení Lipánka tradičního
  • cukr
  • vlašské ořechy
  • skořice
  • rozinky
  • strouhanka
  • 4 jablka
  • plátkové mandle na posypání

Návod na přípravu

Těsto rozválíme a posypeme malou vrstvou strouhanky. Jablka nastrouháme najemno a smícháme je s rozinkami a vlašskými ořechy. Směs rozložíme na těsto se strouhankou, pocukrujeme, posypeme skořicí a natřeme Lipánkem tradičním. Zavineme, potřeme vajíčkem, posypeme plátkovými mandlemi a pečeme cca 20 minut v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk