Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na přírodu
Madeta.cz

Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem

Jak udělat ještě vláčnější a jemnější muffiny? No přece přidáním Jihočeského cottage. Ten v receptu totiž může nahradit mléko (či jogurt nebo mascarpone – podle toho, co obvykle využíváte). Naší nejoblíbenější jsou jahodové s mátou.

Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 180 g Jihočeského cottage
  • 50 ml mléka
  • 2 lžičky prášku na pečení
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce (pokojové teploty)
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g jahod
  • hrst máty
  • špetka soli

Návod na přípravu

Nejdříve přiveďte mléko v malém rendlíku k varu, vhoďte do něj na kousky natrhané snítky máty a vařte pět minut. Poté dejte rendlík z plotny, ale mátu v něm nechte dále louhovat.

V jedné míse smíchejte všechny sypké ingredience – mouky, cukr, prášek na pečení, vanilkový cukr, špetku soli. Nakrájejte omyté jahody na malé kousky a přidejte do mísy.

Ve druhé míse rozmíchejte cottage s olejem a vejci. Z mléka vyndejte snítky máty, přilijte ho k tekutým ingrediencím a znovu promíchejte.

Poté smíchejte obě připravené směsi (sypkou a tekutou) dohromady. Připravte formy na muffiny – je na vás, zda formy vymažete olejem, nebo využijete papírové košíčky. A můžete formy začít plnit těstem (ne až k vrchu – muffinům poroste „čepice“).

Naplněné formy dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.

Na přehled receptů...

Podobné recepty

#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na přírodu
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen