Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem
Jak udělat ještě vláčnější a jemnější muffiny? No přece přidáním Jihočeského cottage. Ten v receptu totiž může nahradit mléko (či jogurt nebo mascarpone – podle toho, co obvykle využíváte). Naší nejoblíbenější jsou jahodové s mátou.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 180 g Jihočeského cottage
- 50 ml mléka
- 2 lžičky prášku na pečení
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce (pokojové teploty)
- 2 lžíce oleje
- 200 g jahod
- hrst máty
- špetka soli
Návod na přípravu
Nejdříve přiveďte mléko v malém rendlíku k varu, vhoďte do něj na kousky natrhané snítky máty a vařte pět minut. Poté dejte rendlík z plotny, ale mátu v něm nechte dále louhovat.
V jedné míse smíchejte všechny sypké ingredience – mouky, cukr, prášek na pečení, vanilkový cukr, špetku soli. Nakrájejte omyté jahody na malé kousky a přidejte do mísy.
Ve druhé míse rozmíchejte cottage s olejem a vejci. Z mléka vyndejte snítky máty, přilijte ho k tekutým ingrediencím a znovu promíchejte.
Poté smíchejte obě připravené směsi (sypkou a tekutou) dohromady. Připravte formy na muffiny – je na vás, zda formy vymažete olejem, nebo využijete papírové košíčky. A můžete formy začít plnit těstem (ne až k vrchu – muffinům poroste „čepice“).
Naplněné formy dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.
Podobné recepty

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu

Ovocné řezy s Lipánkem bez laktózy
Ingredience (3 porce) 3 Lipánky bez laktózy 1 želatinový ztužovač pro přípravu za studena 2 lžičky moučkového cukru 1 balení dlouhých piškotů 300 ml kávy bez kofeinu mix ovoce (jahody, maliny, borůvky) + na ozdobu 2 lžíce kakaa 1 lžíce vanilkové pasty
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...