Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek
Ingredience (4 porce)
- 150 g cukru
- špetka soli
- 3 vejce
- 60 g oleje
- 1 jahodové mlíčko Lipánek
- 400 g polohrubé mouky
- kypřicí prášek
- 1 lžička vanilkové pasty
- kůra z jednoho citronu
- cca 300 g jahod
- 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený)
- moučkový cukr na posypání a na rebarboru
- mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy
Návod na přípravu
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vanilkovou pastu a citronovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi. Do těsta přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, špetku soli, olej a mlíčko Lipánek. Větší jahody překrojíme napůl, menší necháme celé. Několik jahod si necháme stranou na ozdobu. Rebarboru nakrájíme na silnější plátky, část si také odložíme na ozdobu. Plátky obalíme v moučkovém cukru. Formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a navrch rozprostřeme jahody a rebarboru. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Propečenost ověříme špejlí. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme jahodami a rebarborou.
Podobné recepty
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Podzimní zapečený rýžový pudink
Ingredience (2 porce): 100 g jasmínové rýže 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek 2 lžíce Jihočeského másla (30 g) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamonu ¼ lžičky kurkumy 2 vanilkové cukry 2 lžíce švestkových povidel 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
Obložený sendvič s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) Jihočeské máslo 2 plátky kvalitního toastového chleba tavený sýr Lipánek šunka ředkvičky salát Na ozdobení: okurka rajčata olivy petržel 1 rajče
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


