Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek
Ingredience (4 porce)
- 150 g cukru
- špetka soli
- 3 vejce
- 60 g oleje
- 1 jahodové mlíčko Lipánek
- 400 g polohrubé mouky
- kypřicí prášek
- 1 lžička vanilkové pasty
- kůra z jednoho citronu
- cca 300 g jahod
- 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený)
- moučkový cukr na posypání a na rebarboru
- mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy
Návod na přípravu
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vanilkovou pastu a citronovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi. Do těsta přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, špetku soli, olej a mlíčko Lipánek. Větší jahody překrojíme napůl, menší necháme celé. Několik jahod si necháme stranou na ozdobu. Rebarboru nakrájíme na silnější plátky, část si také odložíme na ozdobu. Plátky obalíme v moučkovém cukru. Formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a navrch rozprostřeme jahody a rebarboru. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Propečenost ověříme špejlí. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme jahodami a rebarborou.
Podobné recepty
Brownies stromečky
Ingredience 100 g Jihočeského másla 2 vejce 120 g hořké čokolády 70% 70 g hladké mouky perníkové koření špetka soli Čokoládový krém 100 g hořké čokolády 200 g Jihočeské smetany
Vánoční sobíci à la kokosová roláda
Ingredience Piškotové těsto: 200 g mletých piškotů 100 g cukru moučka 4 lžíce rumu 50 ml kávy 3 lžíce kakaa (35 g) 2 lžíce Jihočeského mléka Náplň: 100 změklého Jihočeského másla 50 g cukru moučka 50 g kokosu Na zdobení: 200 g cukru moučka 1 bílek pár kapek citronu červená potravinářská barva nebo červené cukrové kuličky
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Linecké cukroví jako od babičky
Ingredience (na 2 plechy) 200 g změklého Jihočeského másla 200 g moučkového cukru 2 sáčky vanilkového cukru 2 vejce 100 g kakaového Lipánka 1 vanilkový pudink (v prášku) 100 g mandlové mouky 450 g hladké mouky + na podsypání 1 sáček kypřicího prášku do pečiva 3 lžíce kakaa marmeláda na slepování
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


