Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek
Ingredience (4 porce)
- 150 g cukru
- špetka soli
- 3 vejce
- 60 g oleje
- 1 jahodové mlíčko Lipánek
- 400 g polohrubé mouky
- kypřicí prášek
- 1 lžička vanilkové pasty
- kůra z jednoho citronu
- cca 300 g jahod
- 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený)
- moučkový cukr na posypání a na rebarboru
- mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy
Návod na přípravu
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vanilkovou pastu a citronovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi. Do těsta přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, špetku soli, olej a mlíčko Lipánek. Větší jahody překrojíme napůl, menší necháme celé. Několik jahod si necháme stranou na ozdobu. Rebarboru nakrájíme na silnější plátky, část si také odložíme na ozdobu. Plátky obalíme v moučkovém cukru. Formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a navrch rozprostřeme jahody a rebarboru. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Propečenost ověříme špejlí. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme jahodami a rebarborou.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...