Jihočeský makový cheesecake
Máte rádi mák? Potom vám tento dezert vykouzlí úsměv na rtech. Mákem jsme určitě nešetřili.
Ingredience
Na těsto:
- 1 celé vejce
- cca 200 g třtinového cukru
- 200 g Jihočeského másla
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- prášek do perníku
- citronová kůra z 1 citronu, případně pomeranče
Náplň:
- 1 kg máku
- 1 kg plnotučného tvarohu
- 2 x vanilkový cukr
- 500 ml Jihočeské smetany
- 500 ml Jihočeského plnotučného mléka
- cca 200 g třtinového cukru
- šťáva z 1 citronu
Návod na přípravu
Z mouky, vajíčka, cukru, másla, citronové kůry, špetky soli a prášku do perníku vytvoříme těsto. Těstem vyložíme formu vysypanou moukou a vymazanou máslem. Hlubokou teflonovou pánev dáme na mírný oheň, do ní vsypeme mák, Jihočeský plnotučný tvaroh, vanilkový cukr, špetku soli, smetanu a mléko. Pod poklicí s občasným mícháním vytvoříme řidší kaši, podle chuti přidáme třtinový cukr, mícháme pod pokličkou dokud náplň nezhoustne. Nakonec přidáme šťávu z citronu a zamícháme. Pečeme při 180 stupních cca 35 minut.
Podobné recepty
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem
Ingredience 3 hrnky hladké mouky 350 g tvarohového Lipánka 140 ml čerstvého Jihočeského mléka 100 ml oleje 30 g droždí 3 lžíce cukru 1 lžička soli kůra z jednoho citronu 1 vejce 1 lžíce vanilkové pasty ovoce na ozdobu
Sladké řezy z mlíčka Lipánek
Ingredience 20 g želatinových plátků (10 kusů) studená voda 100 g cukru 3 žloutky 8 g vanilkového cukru 350 ml sladkého mlíčka Lipánek 300 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 7 sušenek strouhaná čokoláda ovoce na ozdobu
Bublanina s Lipánkem bez laktózy a meruňkami
Ingredience 250 g Lipánka bez laktózy 280 g polohrubé mouky + na vysypání formy 1 kypřicí prášek 180 g moučkového cukru + na ozdobu 150 ml oleje + na vymazání pečicí formy 2 vejce čerstvé meruňky nebo jiné sezónní ovoce
Mléčný koláč
Ingredience 1,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 130 g hladké mouky + na posypání formy 300 g cukru 100 g solamylu 50 g Jihočeského másla + na potření formy 2 lžičky vanilkové pasty 4 vejce 2 lžíce vody 1 lžička skořice 20 g moučkového cukru 1 banán 90 g Jihočeského žervé ovoce na ozdobu
Mini vafle do krabičky
Ingredience (2 porce) 2× Jihočeské žervé 180 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku 40 g cukru 80 g rozpuštěného Jihočeského másla 60 ml mléka 2 vejce špetka soli Na dokončení: čokoláda banán jahody borůvky ořechy nanuková dřívka
Lipánkova jahodová koule
Ingredience 4× Lipánek tradiční smetanový 2× Jihočeská smetana čerstvá 90 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 8 plátků želatiny cukrářské piškoty 400 g čerstvých jahod potravinářská fólie 3 lžíce vody
Fit jahodové nanuky s Jihočeským cottagem
Ingredience 2× Jihočeský cottage 350 g jahod 1 banán 4 lžíce javorového sirupu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...