Krůtí rolky se sýrem Madeland, s grilovanou kukuřicí a bylinkovým máslem
Krůtí maso se krásně doplňuje se sýrem Madeland. Jako přílohu zvolte grilovanou kukuřici s bylinkovým máslem a skvělá večeře či oběd jsou na stole.
Ingredience
- 400 g krůtích prsou
- 100 g sýru Madeland
- 100 g Jihočeského másla
- 2 klasy kukuřice
- pažitka, petrželka, tymián, rozmarýn, česnek, sůl, pepř
Návod na přípravu
Krůtí prsa rozkrojíme na plátky a pokud je potřeba lehce je naklepeme. Maso osolíme, opepříme a pomažeme rozpuštěným máslem. Poklademe plátky Madelandu a zavineme, následně spojíme zkrácenými špejlemi. Vložíme na gril mimo přímý plamen. Mezitím si ze zbytku povoleného másla, soli, pepře, nasekaných bylinek a třeného česneku ušleháme bylinkové máslo. Odložíme stranou a vrátíme se zpět k rolkám na grilu, které by měly být už téměř hotové. Vložíme je společně s kukuřicí na přímý plamen a ogrilujeme „do křupava“.
Po vyndání z grilu potřeme kukuřici bylinkovým máslem a společně podáváme.
Podobné recepty
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Podzimní zapečený rýžový pudink
Ingredience (2 porce): 100 g jasmínové rýže 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek 2 lžíce Jihočeského másla (30 g) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamonu ¼ lžičky kurkumy 2 vanilkové cukry 2 lžíce švestkových povidel 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
Obložený sendvič s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) Jihočeské máslo 2 plátky kvalitního toastového chleba tavený sýr Lipánek šunka ředkvičky salát Na ozdobení: okurka rajčata olivy petržel 1 rajče
Zapečené těstoviny s dýní, Lipánkem Zlatáčkem, šunkou, špenátem a krémovou dýňovou omáčkou
Ingredience (4 porce) 2 kusy sýra Lipánek Zlatáček 300 g těstovin 300 g dýně 150 g šunky nakrájené na kostičky nebo proužky 100 g baby špenátu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 1 menší cibule 1 stroužek česneku 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml čerstvého Jihočeského mléka sůl a pepř muškátový oříšek podle chuti
Miniburrito s kuřecím masem, sýrem Lipánek, hranolkami a zeleninou
Ingredience (2 porce) 4 malé tortilly 200 g kuřecích prsou 100 g sýra Lipánek gouda 150 g hranolků ½ červené papriky ½ okurky 1 rajče pár listů ledového salátu 1 lžíce olivového oleje sůl a pepř kečup na potření tortill 1 balení Jihočeského žervé hrst nasekané pažitky
Gnocchi s dýní, Blaťáckým zlatem a šalvějí
Ingredience (4 porce) 500 g gnocchi 400 g dýně hokkaido 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 100 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru hrst kadeřávku 150 g Blaťáckého zlata plátky guanciale (nebo pancetty) čerstvé lístky šalvěje olivový olej sůl čerstvě mletý pepř
Rizoto s Jihočeským Lipnem, ředkvičkami a růžičkovou kapustou
Ingredience (2 porce) ½ balení Jihočeského Lipna 200 g rýže na rizoto (například arborio) 1 malá cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 600 ml zeleninového vývaru 100 ml bílého vína hrst růžičkové kapusty hrst ředkviček sůl a pepř podle chuti trochu citronové kůry na závěr
Cizrnový hummus s hráškem, cuketou a High protein zrajícím sýrem
Ingredience (2 porce) 1 balení High protein zrajícího sýra 200 g vařené cizrny (nebo z konzervy) 150 g mraženého hrášku 1 lžíce tahini 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 stroužek česneku 2–3 lžíce vody podle potřeby na zjemnění sůl a pepř 1 menší cuketa pár lístků petržele na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...

