Makový koláč
Milovníci máku jistě ocení tento jehký dezet, který doplní potřebnou energii.
Ingredience
Korpus:
- 200 g hladké mouky
- 120 g Jihočeského másla
- 2 žloutky
- špetku soli
- 1 lžíce krupicového cukru
- 2-3 lžíce vody nebo mléka
Náplň:
- 2-3 ks plnotučného Jihočeského tvarohu (podle velikosti formy)
- 200 ml polotučného Jihočeského mléka
- 1 vajíčko
- 200 g mletého máku
Návod na přípravu
Na korpus dejte do mísy zněklé máslo, žloutky, hladkou mouku, sůl, cukr a vytvořte těsto. Přidejte 2-3 lžíce vody nebo mléka a těsto znovu propracujte. Poté ho nechte chvílí odpočinout.
Na náplň v míse smíchejte Jihočeský tvaroh, Jihočeské mléko, vajíčko, mák a cukr.
Předehřejte troubu na 180°C. Formu vymažte máslem a vylijte do ní těsto. Vytvarujte těsto podle formy a nechte péct 15 minut.
Až těsto vychladne, vlijte na něj směs s mákem. Koláč vložte na dalších 15 minut do trouby.
Nakonec ho ozdobte vaším oblíbeným ovocem.
Dobrou chuť přeje Madeta.
Podobné recepty

OVOCNÝ POHÁR SE SLANÝM KARAMELEM, MALINOVÝM KRÉMEM, POPCORNEM A JIHOČESKÝM ŽERVÉ
Slaný karamel je teď v kurzu. A má to svůj důvod! Zkuste i vy originální dezert s tímto sladko-slaným zázrakem:-)

Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Víte, co znamená v překladu náev dezertu cheesecake? Věříme, že ano, jedná se o sýrový dort. Díky Jihočeskému cottage tak dostojí nejen svému jménu, získá ale i lahodnou a smetanovou chuť.

Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, to zní jako skvělá kombinace. Vyzkoušejte knedlíky se sušenkou jako skvělou obměnu klasického strouhaného tvarohu.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Sladké toasty plněné marmeládou, malinovou omáčkou a Tradičním Lipánkem
Toasty jsou skvělou snídaňovou či svačinovou volbou. Jejich sladkou variantu můžete oživit Tradičním Lipánkem, který zjemní sladkost marmelády a doplní vaše ráno o bílkoviny.

Jablkový dezert ve skleničce s datlemi a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ať už přijde nečekané návštěva, děti honí mlsná nebo potřebujete spotřebovat jablka, tento dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem jistě oceníte.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...