myslíme na příroduNIVA
Madeta.cz

Mandlovka s vanilkovou pomazánkou Lipánek a ovocným přelivem

2 hodiny včetně kynutí

náročnost:

přehled receptů

Mandlovka s vanilkovou pomazánkou Lipánek a ovocným přelivem

Ingredience (na 12 porcí)

  • 1 balení sladké pomazánky Lipánek
  • 60 g cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 50 g Jihočeského másla
  • 225 ml trvanlivého Jihočeského mléka
  • 30 g droždí
  • sůl
  • 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření
  • plátky mandlí
  • 2 lžíce medu
  • mražené ovoce
     

Návod na přípravu

Cukr, mouku, droždí, Jihočeské máslo, trvanlivé Jihočeské mléko a sůl vypracujeme do hladkého těsta. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme bochánek. Přikryjeme utěrkou a necháme 40 minut vykynout. Po vykynutí bochánek rozkrájíme na malé dílky o hmotnosti cca 60 g. Z každého dílku těsta vyválíme tři prameny, které navrchu spojíme, a upleteme copánek. Položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 45 minut nakynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C cca 15 minut. Mezitím si rozehřejeme mražené ovoce s medem. Hotové mandlovky po vychladnutí potřeme sladkou pomazánkou Lipánek a přelijeme omáčkou z ovoce.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduNIVA

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk