Míša řezy s Jihočeským tvarohem
Připravme si společně klasický milovaný dezert, Míša řez.
Ingredience
Korpus:
- 1 hrnek Jihočeského mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- ¾ hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- kakao
Krém:
- 750 g Jihočeský tvaroh polotučný
- 250 g Jihočeského másla
- 1 vanilkový cukr
- cukr moučka dle chuti
- 100 g čokoláda na vaření
- trochu másla do čokoládového krému
Návod na přípravu
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej a pomalu šleháme. Z vajec oddělíme žloutky, které přidáme do směsi a z bílků ušleháme sníh. Přiléváme Jihočeské mléko, kakao a na konec přimícháme sníh z bílků. Směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 40 minut na 180 ºC.
Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
V menším hrnci rozpustíme Jihočeské máslo, které necháme vychladnout. Přidáme Jihočeský tvaroh polotučný, vanilkový cukr a podle chuti cukr moučka. Vše šleháme do hladké hmoty a necháme vychladnout.
Vychladlý krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout v lednici.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme máslo a poté nalijeme na korpus s Jihočeským tvarohem. Necháme ztuhnout a podáváme :)
Doporučujeme krájet horkým nožem, aby čokoláda nepopraskala.
Podobné recepty
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem
Ingredience 3 hrnky hladké mouky 350 g tvarohového Lipánka 140 ml čerstvého Jihočeského mléka 100 ml oleje 30 g droždí 3 lžíce cukru 1 lžička soli kůra z jednoho citronu 1 vejce 1 lžíce vanilkové pasty ovoce na ozdobu
Sladké řezy z mlíčka Lipánek
Ingredience 20 g želatinových plátků (10 kusů) studená voda 100 g cukru 3 žloutky 8 g vanilkového cukru 350 ml sladkého mlíčka Lipánek 300 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 7 sušenek strouhaná čokoláda ovoce na ozdobu
Bublanina s Lipánkem bez laktózy a meruňkami
Ingredience 250 g Lipánka bez laktózy 280 g polohrubé mouky + na vysypání formy 1 kypřicí prášek 180 g moučkového cukru + na ozdobu 150 ml oleje + na vymazání pečicí formy 2 vejce čerstvé meruňky nebo jiné sezónní ovoce
Mléčný koláč
Ingredience 1,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 130 g hladké mouky + na posypání formy 300 g cukru 100 g solamylu 50 g Jihočeského másla + na potření formy 2 lžičky vanilkové pasty 4 vejce 2 lžíce vody 1 lžička skořice 20 g moučkového cukru 1 banán 90 g Jihočeského žervé ovoce na ozdobu
Mini vafle do krabičky
Ingredience (2 porce) 2× Jihočeské žervé 180 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku 40 g cukru 80 g rozpuštěného Jihočeského másla 60 ml mléka 2 vejce špetka soli Na dokončení: čokoláda banán jahody borůvky ořechy nanuková dřívka
Lipánkova jahodová koule
Ingredience 4× Lipánek tradiční smetanový 2× Jihočeská smetana čerstvá 90 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 8 plátků želatiny cukrářské piškoty 400 g čerstvých jahod potravinářská fólie 3 lžíce vody
Fit jahodové nanuky s Jihočeským cottagem
Ingredience 2× Jihočeský cottage 350 g jahod 1 banán 4 lžíce javorového sirupu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...