myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Obrácený koláč s broskvemi a Tradičním Lipánkem

60 minut

náročnost:

přehled receptů

Koláč, ale obráceně? Proč ne, faktazii Lipánek meze neklade.

Obrácený koláč s broskvemi a Tradičním Lipánkem

Ingredience (6 porcí)

  • 800 g broskví
  • snítky rozmarýnu
  • 50 g Jihočeského másla
  • 80 g cukru
  • 1 listové těsto
  • 1 balení tradičního Lipánka
  • 2 lžíce džemu dle chuti

Návod na přípravu

Broskve nakrájíme na měsíčky. Vyskládáme do pánve, posypeme cukrem, přidáme Jihočeské máslo, tymián, džem a pečeme, dokud cukr nezkaramelizuje. Poté odstavíme a přiklopíme listovým těstem a seřízneme okraje. Pokud pánev nelze dát do trouby, broskve po zkaramelizování přendáme do zapékací misky. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-–25 minut dozlatova. Po upečení necháme chvíli vychladnout, přiklopíme talířem a překlopíme tak, aby ovoce bylo nahoře a těsto dole. Ozdobíme tradičním Lipánkem a rozmarýnem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk