Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem
Tvarohový koláč už si v Madetě neumíme bez Lipánka představit. Vyzkoušejte proč.
Ingredience
Na těsto
- 250 g polohrubé mouky
- 60 g cukru
- 110 g Jihočeského másla
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce rybízové marmelády
Náplň
- 1 Tradiční Lipánek
- 370 g plnotučného Jihočeského tvarohu
- 500 ml Jihočeského mléka
- 1 vejce
- 70 g cukru
- 20 g vanilkové pasty
- 40 g solamylu
- 1 lžička citronové kůry
- špetka muškátového oříšku
Návod na přípravu
Nejprve si připravíme těsto. Utřeme změklé Jihočeské máslo s cukrem a vejcem. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s 1 lžičkou prášku do pečiva. Vypracujeme měkké těsto. Těsto prsty vtlačíme do koláčové formy (můžeme ji vyložit pečicím papírem) a pečeme při 180 °C (horký vzduch při 160 °C) cca 15 minut. V míse při nízkých otáčkách dohladka vyšleháme Jihočeský tučný tvaroh s vejcem, Jihočeským mlékem, cukrem, vanilkovou pastou, tradičním Lipánkem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a solamylem. Náplň nalijeme na upečené těsto, které předtím potřeme marmeládou. Koláč opatrně vložíme do předehřáté trouby (náplň je hodně tekutá) a pečeme při 180 °C 40–50 minut, než jsou okraje těsta krásně zlaté a náplň je pevná. Necháme vychladnout a podáváme.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...