Pikantní drobné pečivo s Jihočeskou nivou
Kdo říká, že cukroví by mělo být jen sladké? Slaná dobrota pro klidný večer u televize, jistě však neurazí ani návštěvu.
Ingredience
- 220 g hladké mouky
- 220 g Jihočeské nivy 50%
- 200 g Jihočeského másla
- pepř nebo paprika
Návod na přípravu
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto.
Můžeme rozdělit na dva až tři díly a dochutit pepřem nebo paprikou.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary nebo tvoříme preclíčky.
Na závěr potřeme žloutkem, posypeme kmínem, mákem nebo sýrem a pečeme ve středně teplé troubě do růžova.
Ti, kteří se neradi „patlají“ s těstem, mohou vykrajovat sušenky přímo z listového těsta – stromečky, zvonečky, hvězdičky... zkrátka co máte a na co máte chuť. Narovnáme na plech, každý kousek potřeme vejcem a posypeme nastrouhanou Jihočeskou nivou.
Naše Jihočeská niva má mnoho použití. Vánoční i silvestrovský stůl můžete obohatit dalšími chuťovkami k vínu nebo pivu.
Podobné recepty

Pečené houby Portobello plněné slaninou, bylinkami a Romadurem
Nezvyklá kombinace, která vás ale příjemně překvapí.

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Plněná velikonoční vejce s Jihočeským žervé
Velikoční vajíčka lze připravit na mnoho způsobů. Tato naše od Madety jsou ale příliš dobrá, aby čekala na koledníky, pusťte se do nich sami.

Sýrová roláda se šunkou, paprikami a sýrem Lipno
Potěší nejen návštěvu, ale i rodinu při nedělní snídani. Vhodná je i jako pohoštění na svatbu či jinou slavnostní událost. Díky kvalitním sýrům od Madety bude dokonalá.

Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé
Červená řepa patří mezi tu nejzdravější zeleninu, kterou lze při vaření použít. I když si mnozí z nás často vybaví "kompot" ze školní jídelny, lze ji využít i jinak, chutněji. Třeba s naším Jihočeským žervé.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...