Pikantní drobné pečivo s Jihočeskou nivou
Kdo říká, že cukroví by mělo být jen sladké? Slaná dobrota pro klidný večer u televize, jistě však neurazí ani návštěvu.
Ingredience
- 220 g hladké mouky
- 220 g Jihočeské nivy 50%
- 200 g Jihočeského másla
- pepř nebo paprika
Návod na přípravu
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto.
Můžeme rozdělit na dva až tři díly a dochutit pepřem nebo paprikou.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary nebo tvoříme preclíčky.
Na závěr potřeme žloutkem, posypeme kmínem, mákem nebo sýrem a pečeme ve středně teplé troubě do růžova.
Ti, kteří se neradi „patlají“ s těstem, mohou vykrajovat sušenky přímo z listového těsta – stromečky, zvonečky, hvězdičky... zkrátka co máte a na co máte chuť. Narovnáme na plech, každý kousek potřeme vejcem a posypeme nastrouhanou Jihočeskou nivou.
Naše Jihočeská niva má mnoho použití. Vánoční i silvestrovský stůl můžete obohatit dalšími chuťovkami k vínu nebo pivu.
Podobné recepty

Sýrové sušenky s Jihočeským Lipnem
Tyto sýrové sušenky jednoduše musíte ochutnat. Jihočeské Lipno jim dává jemnou smetanovou chuť.

Čtverečky z listového těsta plněné sýrem Lipánek, kuřecím masem a sušenými rajčaty
Listové těsto je skvělý pomocník při přípravě občerstvení, doplnit ho ale můžete sýrem od Lipánka a kuřecím masem. Uvidíte, že návštěva bude nadmíru spokojená.

Sendvič s Jihočeským žervé, uzeným lososem, rukolou a medovým dresinkem
Máte chuť na nějakou svačinku či menší oběd? Jihočeské žervé doplní jemnou chutí uzeného lososa a s obyčejného sendviče se stane něco výjimečného.

Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.

Čokoládové dortíčky s oříškem v cukru
Recept stejně jedinečný jako jeho autor. Neodolatelným cukrovím podle receptu Josefa Maršálka zabodujete.

Mandlové linecké s pikantním brusinkovým džemem
Linecké nesmí chybět na žádném vánočním stole. To mandlové od Josefa Maršálka tam určitě moc dlouho nevydrží.

Plněné rohlíčky s karamelovým kávovým krémem
Rohlíčky jsou vánoční klasikou. Od koho jiného však na ně recept vyzkoušet než od věhlasného cukráře?

Vánoční štola s Tvarohovým Lipánkem
Vánoční štola, klasika, kterou lze obměnit na tisíc způsobů. Jeden z nich vám zde ukážeme.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...