Sendvič s Jihočeským žervé, uzeným lososem, rukolou a medovým dresinkem
Máte chuť na nějakou svačinku či menší oběd? Jihočeské žervé doplní jemnou chutí uzeného lososa a s obyčejného sendviče se stane něco výjimečného.
Ingredience (1 porce)
- 1 bageta
- 1 balení uzeného lososa
- 250 g Jihočeského žervé
- 20 g pažitky
- 50 g sušených rajčat
- 50 g rukoly
- 100 g majonézy
- 50 g dijonské hořčice
- 50 g medu
Návod na přípravu
Med, hořčici a majonézu smícháme a necháme odležet v lednici. Pažitku nasekáme najemno a smícháme s Jihočeským žervé. Osolíme podle chuti. Bagetu podélně rozkrojíme a obě půlky namažeme Jihočeským žervé. Na jednu půlku poklademe sušená rajčata, rukolu, lososa a ochutíme medovo-hořčičným dresinkem. Přiklopíme druhou půlkou a podáváme.
Podobné recepty

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky

Letní ovocný koláč
Ingredience (12 porcí) Těsto: 230 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 3 vejce 140 g cukru Pomazánková vrstva: 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 žloutek 2 lžíce cukru Ovoce (čerstvé nebo kompotované) Drobenka: 60 g Jihočeského másla 60 g cukru 90 g hrubé mouky

Čokoládové pusinky s kakaovým krémem a ovocem
Ingredience (8 porcí) Bílkové pusinky: 3 bílky 150 g cukru krupice 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžička kakaa Krém: 2× Lipánek čokoládová pomazánka 200 ml Jihočeské smetany Ovoce na ozdobení

Plněný wrap s plátkovým sýrem Lipánek
Ingredience (1 porce) 1 velká tortilla 1 lžíce Jihočeského pomazánkového 2 plátky šunky 2 plátky sýra Lipánek listy špenátu pár koleček okurky nakrájená cherry rajčata sůl a pepř podle chuti zelenina na ozdobení (olivy, salát, okurky, papriky apod.)

Taštičky z toastového chleba plněné tradičním Lipánkem s ovocem a ovocným dipem
Ingredience (2 porce) 2 tradiční Lipánky hrst borůvek hrst malin 12 plátků toastového chleba 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy kůra z poloviny citronu 1 lžička vanilkové pasty strouhanka, mouka a vejce s čerstvým Jihočeským mlékem na obalování olej na smažení moučkový cukr na posypání čerstvá máta na ozdobu

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek
Ingredience (4 porce) 150 g cukru špetka soli 3 vejce 60 g oleje 1 jahodové mlíčko Lipánek 400 g polohrubé mouky kypřicí prášek 1 lžička vanilkové pasty kůra z jednoho citronu cca 300 g jahod 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený) moučkový cukr na posypání a na rebarboru mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...