Sladká roláda s krémem z tvarohového Lipánka a ovocem
Ingredience (6 porcí)
- 2 kelímky tvarohového Lipánka
- 250 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 4 vejce
- 150 g hladké mouky
- 130 g cukru
- 1 vanička čerstvých jahod
- máta na ozdobu
- borůvky na ozdobu
- 1 lžíce moučkového cukru + na ozdobu
- 2 špetky soli
- ½ lžičky kypřicího prášku
- 2 lžíce čerstvého Jihočeského plnotučného mléka
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička vanilkového extraktu
Návod na přípravu
Vejce vyšleháme a postupně přidáváme cukr a špetku soli. V míse smícháme čerstvé Jihočeské mléko, olej, ocet, vanilkový extrakt a tuto směs vmícháme do vajec. Nakonec přidáme hladkou mouku a kypřicí prášek. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 10–12 minut dozlatova. Po vychladnutí těsto potřeme krémem z tvarohového Lipánka a vyšlehané čerstvé Jihočeské smetany. Na vrstvu krému poklademe plátky jahod a těsto zarolujeme. Roládu potřeme zbylým krémem a ozdobíme jahodami, borůvkami, mátou a moučkovým cukrem.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...