Sladké sushi s čerstvým ovocem a Lipánkem
Rychle připravené, barevné a hravé sushi s Lipánkem, které potěší všechny milovníky sladkých dezertů a zajímavých chutí.
Ingredience
Sushi
- 1 hrnek rýže na sushi
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku smetany
- ½ hrnku vody
- 2 lžíce cukru
- Lipánek vanilka, čokoláda
- čerstvé ovoce – kiwi, jahody
- sezamová semínka
- hořká čokoláda
- chia semínka
Malinový dip
- hrneček malin
- Lipánek MAXI smetanový
Návod na přípravu
V hrnci smícháme mléko, smetanu, vodu a cukr a přivedeme k varu. Pak vsypeme rýži a na mírném ohni vaříme cca 15 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Odstavíme ji z plotny, necháme zakrytou stát ještě alespoň 10 minut a počkáme, než vychladne.
Mezitím si připravíme malinový dip tak, že smícháme jeden hrneček malin, které rozmělníme, a Lipánek Maxi smetanový.
Dip necháme vychladit v lednici.
Zchladlou rýži rozprostřeme na bambusovou podložku do obdélníku, potřeme ji Lipánkem a poklademe ovocem. Poté z rýže pomocí podložky vytvoříme váleček a rozkrájíme na třetiny. Jednotlivé kousky sushi obalíme v chia semínkách, v hoblinkách čokolády a v sezamových semínkách.
Servírujeme s vychlazeným malinovým dipem.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...