Sladké sushi s čerstvým ovocem a Lipánkem
Rychle připravené, barevné a hravé sushi s Lipánkem, které potěší všechny milovníky sladkých dezertů a zajímavých chutí.
Ingredience
Sushi
- 1 hrnek rýže na sushi
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku smetany
- ½ hrnku vody
- 2 lžíce cukru
- Lipánek vanilka, čokoláda
- čerstvé ovoce – kiwi, jahody
- sezamová semínka
- hořká čokoláda
- chia semínka
Malinový dip
- hrneček malin
- Lipánek MAXI smetanový
Návod na přípravu
V hrnci smícháme mléko, smetanu, vodu a cukr a přivedeme k varu. Pak vsypeme rýži a na mírném ohni vaříme cca 15 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Odstavíme ji z plotny, necháme zakrytou stát ještě alespoň 10 minut a počkáme, než vychladne.
Mezitím si připravíme malinový dip tak, že smícháme jeden hrneček malin, které rozmělníme, a Lipánek Maxi smetanový.
Dip necháme vychladit v lednici.
Zchladlou rýži rozprostřeme na bambusovou podložku do obdélníku, potřeme ji Lipánkem a poklademe ovocem. Poté z rýže pomocí podložky vytvoříme váleček a rozkrájíme na třetiny. Jednotlivé kousky sushi obalíme v chia semínkách, v hoblinkách čokolády a v sezamových semínkách.
Servírujeme s vychlazeným malinovým dipem.
Podobné recepty

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená) Na salát: cherry rajčata okurka listový salát 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce oleje sůl Na bramborové placky: 350 g brambor 1 cibulka 1 lžíce mouky sůl olej na smažení

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy

Sýr na pánev se salátem z chřestu s pestem z medvědího česneku
Ingredience (2 porce) 1 balení Sýru na pánev 500 g zeleného chřestu 70 g piniových oříšků 50 ml olivového oleje ½ lžičky soli 4 ředkvičky ½ malé cukety 50 g medvědího česneku 50 g hladkolisté petržele šťáva z ½ citronu

Sýrový bagel
Ingredience (12 porcí) 500 g hladké mouky 7 g sušeného droždí 330 ml teplé vody 3 lžíce cukru 2 lžíce olivového oleje 10 g soli sezamová semínka na posypání Náplň: Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti 31% Sýr na pánev salát rajče Ajvar squeeze

Křupavé vafle s tvarohem a jahodovým džemem
Ingredience (4 porce) 250 g hladké mouky 350 ml Jihočeského mléka 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody špetka soli Na dokončení: 250 g Jihočeský tvaroh tučný moučkový cukr dle chuti 1 lžička citronové šťávy 2 lžíce Jihočeského mléka jahodový džem Podravka čerstvé jahody hrst ořechů (volitelné)

Jahodové mléčné lívance
Ingredience (12 porcí): 250 ml sladkého jahodového mlíčka Lipánek 200 g hladké mouky 1 vejce 1 lžíce cukru 1 prášek do pečiva špetka soli Jihočeské máslo na smažení čerstvé ovoce na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...