Snídaňový bramborák se Sýrem na pánev, avokádem, slaninou a bylinkovým tvarohem
Ingredience (2 porce)
- 2 balení Sýru na pánev
- 3–4 brambory
- 3 vejce
- špetka kmínu
- špetka majoránky
- 1 stroužek česneku
- 50 g hrubé mouky
- 1 lžíce Jihočeského čerstvého plnotučného mléka
- plátky slaniny
- 1 avokádo
- 3 lžíce Jihočeského tvarohu
- hrst nasekané pažitky
- hrst nasekané petrželky
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžička slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
- 2 lžíce octa
Návod na přípravu
Oloupané brambory nastrouháme a slijeme z nich přebytečnou vodu. Přidáme kmín, prolisovaný česnek, jedno vejce, majoránku, sůl, pepř a čerstvé Jihočeské mléko. Vmícháme mouku a vypracujeme těsto.
Na pánvi orestujeme slaninu dokřupava. Do tuku ze slaniny přidáme Jihočeské máslo a olej a osmažíme bramboráky dozlatova. Jihočeský tvaroh smícháme s nasekanými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
Ve vroucí vodě s octem vytvoříme lžící vír a po jednom do něj přidáváme vejce. Vaříme 2–3 minuty.
Avokádo nakrájíme na plátky. Na bramborák položíme pošírované vejce, plátky slaniny, avokádo, lžíci Jihočeského tvarohu a na suché pánvi opečený Sýr na pánev.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...