Špagety s rajčaty, olivami a Jihočeským cottagem
Sýr cottage díky vysokému obsahu bílkovin skvěle funguje ve vegetariánských jídlech. Třeba i v těch nejjednodušších špagetách. Můžete ho s nimi zapéct či rozvařit v omáčce. Nebo syrovým cottagem těstoviny zkrátka jen posypat na závěr. Poslední varianta je jedním z nejsnazších způsobů, jak připravit chutnou a vyváženou večeři pro celou rodinu.
Ingredience
- 500 g špaget
- 3 stroužky česneku
- 200 g oliv
- 150 g cherry rajčátek
- 200 g rajčatového pyré
- 1 svazek bazalky
- 2 Jihočeské cottage
- olivový olej
- sůl
- pepř
Návod na přípravu
Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu.
Česnek nakrájejte na plátky. Rajčátka i olivy rozkrojte na půl.
Na troše olivového oleje nejdříve ve vysoké pánvi krátce osmahněte česnek. Poté přihoďte rajčátka a olivy a dále smažte, dokud rajčátka nebudou dostatečně opečená. Vmíchejte pyré a nechte ho prohřát. Stáhněte pánev ze žhavé plotny a dochuťte solí, pepřem a vmíchejte natrhané listy bazalky.
Uvařené těstoviny smíchejte s připravenou omáčkou a servírujte do hlubokých talířů. Na každé porci vytvořte „čepici“ z půlky kelímku Jihočeského cottage.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu

Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...