Steaková omáčka z Jihočeské nivy 30%
Ingredience
- 1 balení Jihočeské Nivy 30%
- 200 g kuřecích prsních řízků
- 50 g másla
- 1 ks šalotky
- 1–2 stroužky česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 balení čerstvého rozmarýnu
- sůl a pepř na dochucení
Návod na přípravu
Maso marinujeme v olivovém oleji s rozmarýnem, pepřem a solí a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Vezmeme si pánev, kterou rozpálíme na středním plameni, a ogrilujeme si na ní odleželé maso.
Ve stejné pánvi si rozpustíme kostičku másla, krátce orestujeme šalotku, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, zarestujeme základ a přidáme smetanu. Poté do omáčky nakrájíme nebo nadrobíme kousky Jihočeské Nivy 30%.
V omáčce necháme rozpustit nivu, promícháme a přidáme čerstvě nadrcený černý pepř.
Steaky přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
Podobné recepty

Proteinové vaječné muffiny
Ingredience (12 kusů) 6 vajec 1 kus High protein přírodní zrající sýr 100 ml Jihočeského mléka nasekaný kopr 100 g slaniny hrst baby špenátu 1 paprika 100 g cherry rajčat špetka soli

Cottage pizza plná bílkovin
Ingredience 1 High protein cottage natur 1 vejce 100 g hladké mouky sůl Na dokončení 100 g High protein Eidam PRO rajčatové sugo 50 g šunky rajče kousek papriky olivy sýr rukola na ozdobu

Cottage protein bowl
Ingredience High protein cottage natur okurka rajče cherry rajčátka uzený losos kousek avokáda 1 lžíce olivového oleje piniové oříšky nasekaný kopr sezamová semínka sůl, pepř

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy

Sladké knedlíčky z Jihočeského Nature bílého jogurtu s jahodami a mákem
Ingredience (2 porce) 250 g Jihočeského Nature bílého jogurtu + na ozdobu 450 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 vejce 50 g Jihočeského másla 2 lžíce máku 1 lžička cukru 1 lžíce moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru špetka soli 1 pytlík mražených jahod šťáva z půlky citronu čerstvé jahody na ozdobu máta na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...