Tartaletky s tvarohovým krémem
Ingredience (8 porcí)
- 50 g hořké čokolády + na ozdobu
- 60 g kokosového oleje
- 200 g jemných ovesných vloček
- 70 g mandlí
- 6 datlí
- kůra z 1 citronu
- 5 lžic datlového sirupu
- Jihočeské máslo na vymazání formiček
- 120 g Jihočeského tvarohu
- 200 g tradičního Lipánka
- 3 lžíce citronové šťávy
- ovoce a máta na ozdobu
Návod na přípravu
Čokoládu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni. V mixéru rozmixujeme ovesné vločky s mandlemi najemno. Přidáme vypeckované datle a ještě asi minutu mixujeme, aby se suroviny propojily. Sypkou směs přendáme do mísy, přilijeme vlažnou směs čokolády a kokosového oleje, přidáme 3 lžíce sirupu a dobře propracujeme. Formičky na tartaletky vymažeme Jihočeským máslem a vyložíme pečicím papírem. Těsto vtlačíme do formiček a pečeme při 180 °C 15–20 minut. Po upečení necháme vychladnout. V misce vyšleháme do hladkého krému Jihočeský tvaroh, tradičního Lipánka, citronovou šťávu a zbylý sirup. Krém rozetřeme do košíčků.
Tartaletky ozdobíme ovocem, hoblinami čokolády a mátou.
Podobné recepty

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená) Na salát: cherry rajčata okurka listový salát 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce oleje sůl Na bramborové placky: 350 g brambor 1 cibulka 1 lžíce mouky sůl olej na smažení

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy

Sýr na pánev se salátem z chřestu s pestem z medvědího česneku
Ingredience (2 porce) 1 balení Sýru na pánev 500 g zeleného chřestu 70 g piniových oříšků 50 ml olivového oleje ½ lžičky soli 4 ředkvičky ½ malé cukety 50 g medvědího česneku 50 g hladkolisté petržele šťáva z ½ citronu

Sýrový bagel
Ingredience (12 porcí) 500 g hladké mouky 7 g sušeného droždí 330 ml teplé vody 3 lžíce cukru 2 lžíce olivového oleje 10 g soli sezamová semínka na posypání Náplň: Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti 31% Sýr na pánev salát rajče Ajvar squeeze

Křupavé vafle s tvarohem a jahodovým džemem
Ingredience (4 porce) 250 g hladké mouky 350 ml Jihočeského mléka 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody špetka soli Na dokončení: 250 g Jihočeský tvaroh tučný moučkový cukr dle chuti 1 lžička citronové šťávy 2 lžíce Jihočeského mléka jahodový džem Podravka čerstvé jahody hrst ořechů (volitelné)

Jahodové mléčné lívance
Ingredience (12 porcí): 250 ml sladkého jahodového mlíčka Lipánek 200 g hladké mouky 1 vejce 1 lžíce cukru 1 prášek do pečiva špetka soli Jihočeské máslo na smažení čerstvé ovoce na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...