Vláčná vánoční bábovka s Tradičním Lipánkem
Bábovku pekl snad někdy každý. Je to tradiční dezert, který lze ale připravit i netradičně.
Ingredience
- 260 g Lipánka tradičního
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 hrnku oleje
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžíce rumu
- 1/2 hrnku cukru
- kakao
- 1 lžíce citronové kůry
- Jihočeské máslo na vymazání formy
Návod na přípravu
V míse rozšleháme Lipánka tradičního, oba cukry, vejce, olej a rum. Přimícháme mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru. Do poloviny těsta vmícháme kakao. Půlku světlé části těsta vlijeme do Jihočeským máslem vymazané a moukou vysypané formy. Poté vlijeme kakaové těsto a poslední vlijeme opět vrstvu světlého těsta. Pečeme v předehřáté formě při 160 °C 45-50 minut.
Podobné recepty

OVOCNÝ POHÁR SE SLANÝM KARAMELEM, MALINOVÝM KRÉMEM, POPCORNEM A JIHOČESKÝM ŽERVÉ
Slaný karamel je teď v kurzu. A má to svůj důvod! Zkuste i vy originální dezert s tímto sladko-slaným zázrakem:-)

Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Víte, co znamená v překladu náev dezertu cheesecake? Věříme, že ano, jedná se o sýrový dort. Díky Jihočeskému cottage tak dostojí nejen svému jménu, získá ale i lahodnou a smetanovou chuť.

Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, to zní jako skvělá kombinace. Vyzkoušejte knedlíky se sušenkou jako skvělou obměnu klasického strouhaného tvarohu.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Sladké toasty plněné marmeládou, malinovou omáčkou a Tradičním Lipánkem
Toasty jsou skvělou snídaňovou či svačinovou volbou. Jejich sladkou variantu můžete oživit Tradičním Lipánkem, který zjemní sladkost marmelády a doplní vaše ráno o bílkoviny.

Jablkový dezert ve skleničce s datlemi a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ať už přijde nečekané návštěva, děti honí mlsná nebo potřebujete spotřebovat jablka, tento dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem jistě oceníte.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...