Zapečená cuketa s Jihočeským Lipnem, zeleninou a jogurtovým dresinkem
Ingredience (2 porce)
- 2 větší cukety
- 4 trojúhelníčky Jihočeského Lipna
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 100 g kukuřice
- 100 g hrášku
- 1 větší červená cibule
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 200 g bílého Jihočeského jogurtu Nature
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst petržele
Návod na přípravu
Cukety rozpůlíme, vydlabeme, lehce je osolíme a necháme stranou, aby pustily vodu. Papriky nakrájíme na proužky a červenou cibuli na tenké měsíčky. Na pánvi orestujeme cibuli, po chvíli přidáme papriky, kukuřici, hrášek a restujeme cca 2 minuty. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpustíme Jihočeské máslo, přidáme mouku a uděláme tmavou jíšku. Vlijeme čerstvé Jihočeské mléko, přidáme muškátový oříšek, Jihočeské Lipno a dochutíme solí a pepřem. Cukety naplníme zeleninovou směsí a zalijeme sýrovým bešamelem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 15 minut. V misce smícháme Jihočeský bílý jogurt Nature, česnek nastrouhaný najemno, najemno nasekané petrželové listy, dochutíme solí a pepřem. Hotové cukety vložíme na talíř, zakápneme jogurtovým dresinkem a posypeme čerstvými bylinkami.
Podobné recepty

Sýrový bagel
Ingredience (12 porcí) 500 g hladké mouky 7 g sušeného droždí 330 ml teplé vody 3 lžíce cukru 2 lžíce olivového oleje 10 g soli sezamová semínka na posypání Náplň: Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti 31% Sýr na pánev salát rajče Ajvar squeeze

Farmářský salát s česnekovým cottage sýrem
Ingredience (2 porce) 300 g brambor uvařených ve slupce 4 vejce uvařená natvrdo 2 hrsti salátu 100 g cherry rajčat 3 lžíce kukuřice 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy tymián sůl, pepř Na česnekový cottage sýr 1 Jihočeský cottage nature 2 lžíce česnekové pasty Podravka sůl, pepř dle chuti

Sýrové špízy s dipem z ajvaru
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce olivového oleje grilovací koření Na dip: 2 velké lžíce ajvaru 1 Jihočeská zakysaná smetana 15 % 2 lžíce majonézy 1 lžička citronové šťávy špetka soli Na zeleninu: 1 menší cuketa 1 paprika 1 mrkev 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř

Polévka z pečených rajčat s chipsy z Madelandu
Ingredience (3 porce): 500 g cherry rajčat 5 lžic olivového oleje 1 cibule 4 stroužky česneku hrst bazalky 70 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 300 ml vývaru 50 g sýru Madeland

Svěží pomazánka s Jihočeským cottagem
Ingredience (2 porce): 1 Jihočeský cottage 5 ředkviček 1 lžíce Jihočeského tvarohu 1 menší mrkev 1 jarní cibulka pažitka sůl, pepř

Cuketové lasagne s krémovým špenátem
Ingredience (4 porce): 2 cukety lasagne 200 g baby špenátu 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 1 Jihočeská smetana 1 lžíce kukuřičného škrobu sůl, muškátový oříšek 2× High protein Eidam PRO Na bešamel: 500 ml Jihočeského mléka 2 lžíce Jihočeského másla 2 lžíce hladké mouky sůl muškátový oříšek

Sýrovo-vaječné muffiny s Lipánkem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Lipánek 48 % 1 balení tortill 4–6 vajec (podle počtu formiček) 100 g šunky 3 lžíce čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř čerstvá zelenina na ozdobu (ředkvičky, paprika, pažitka atd.)

Mini lívanečky s Jihočeským tvarohem a malinami
Ingredience (2 porce): 250 g Jihočeského polotučného tvarohu (plus na ozdobu) 2 vejce 3 lžíce hladké mouky (plus na posypání) 2 lžíce cukru špetka soli 1 balení mražených malin hrst čerstvých malin 1 lžička citronové šťávy kůra z půlky citronu máta na ozdobu moučkový cukr na posypání Jihočeské máslo a olej na smažení
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...