Zázvorové sušenky s Tvarohovým Lipánkem
Zázvorové sušenky jsou příjemným zpestřením mezi klasickými čooládovými sušenkami. Díky Tvyrohovému Lipánkovi budou krásně vláčné.
Ingredience
- 500 g pohankové mouky
- špetka soli
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce sušeného mletého zázvoru
- 2 lžičky skořice
- 100 g třtinového cukru
- 100 g změklého Jihočeského másla
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 1 vejce
- 100 ml medu
- 1 lžička vanilkového cukru
- 2 balení tvarohového Lipánka
- 2 lžičky citronové kůry
Cukrová poleva
- 200 g moučkového cukru
- 1–2 lžíce teplé vody
Návod na přípravu
Pohankovou mouku smícháme s jedlou sodou, solí, zázvorem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Změklé Jihočeské máslo utřeme s třtinovým cukrem, vejcem a vanilkovým cukrem, přidáme med a promícháme. Postupně přimícháváme směs s moukou, až vznikne nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme do tvaru šišky. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 4–6 hodin odpočinout při pokojové teplotě. Na pomoučeném válu těsto vyválíme na 5 mm silnou placku a vykrajujeme sušenky. Ty poté dáme na plech vyloženým pečicím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě při 200 °C cca 7–10 minut. Mezitím si připravíme cukrovou polevu. Cukr moučku smícháme s teplou vodou a naplníme cukrářský sáček. Vychladlé sušenky poté potíráme tvarohovým Lipánkem, přiklopíme druhou sušenkou a zdobíme cukrovou polevou.
Podobné recepty
Brownies stromečky
Ingredience 100 g Jihočeského másla 2 vejce 120 g hořké čokolády 70% 70 g hladké mouky perníkové koření špetka soli Čokoládový krém 100 g hořké čokolády 200 g Jihočeské smetany
Vánoční sobíci à la kokosová roláda
Ingredience Piškotové těsto: 200 g mletých piškotů 100 g cukru moučka 4 lžíce rumu 50 ml kávy 3 lžíce kakaa (35 g) 2 lžíce Jihočeského mléka Náplň: 100 změklého Jihočeského másla 50 g cukru moučka 50 g kokosu Na zdobení: 200 g cukru moučka 1 bílek pár kapek citronu červená potravinářská barva nebo červené cukrové kuličky
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Pečené hrušky s medem, Jihočeskou nivou a vlašskými ořechy
Ingredience (4 porce) 4 pevnější hrušky 100 g Jihočeské nivy 45% 2 lžíce medu 50 g vlašských ořechů čerstvý rozmarýn
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


