Bagely se sýrem Moravský bochník a uzeným lososem
Ingredience
• 500 g hladké mouky
• 7 g sušeného droždí
• 2 lžíce olivového oleje
• 310 ml vlažné vody
• sůl
• 3 lžíce cukru
• sezamová semínka
Náplň
• sýr Moravský bochník
• Jihočeské žervé
• avokádo
• uzený losos
• rukola
• ředkvičky
• sůl, pepř
Návod na přípravu
Do mísy dáme trochu vlažné vody, droždí a lžíci cukru. Necháme 10 minut vzejít kvásek. Poté do mísy přidáme i mouku, olej, sůl a zbytek vody. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout.
Po vykynutí z těsta vytvoříme cca 12 kuliček. Dáme také do většího hrnce vařit vodu se zbylým cukrem a troubu předehřejeme na 200 °C. Do bochánků uděláme pomocí vařečky větší dírky. Před pečením bagely ještě povaříme ve vroucí vodě. Z každé strany asi minutu až dvě. Okapané je přendáme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme semínky. Pečeme v troubě 20 až 25 minut.
Vychladlé bagely rozkrojíme, namažeme Jihočeským žervé a navrstvíme na sebe posolené a opepřené avokádo, tenký plátek ředkvičky, rukolu, sýr Moravský bochník, lososa a přiklopíme horní částí bagelu.
Autorkou a fotografkou receptu je Míša Poláková
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...