Bagely se sýrem Moravský bochník a uzeným lososem
Ingredience
• 500 g hladké mouky
• 7 g sušeného droždí
• 2 lžíce olivového oleje
• 310 ml vlažné vody
• sůl
• 3 lžíce cukru
• sezamová semínka
Náplň
• sýr Moravský bochník
• Jihočeské žervé
• avokádo
• uzený losos
• rukola
• ředkvičky
• sůl, pepř
Návod na přípravu
Do mísy dáme trochu vlažné vody, droždí a lžíci cukru. Necháme 10 minut vzejít kvásek. Poté do mísy přidáme i mouku, olej, sůl a zbytek vody. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout.
Po vykynutí z těsta vytvoříme cca 12 kuliček. Dáme také do většího hrnce vařit vodu se zbylým cukrem a troubu předehřejeme na 200 °C. Do bochánků uděláme pomocí vařečky větší dírky. Před pečením bagely ještě povaříme ve vroucí vodě. Z každé strany asi minutu až dvě. Okapané je přendáme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme semínky. Pečeme v troubě 20 až 25 minut.
Vychladlé bagely rozkrojíme, namažeme Jihočeským žervé a navrstvíme na sebe posolené a opepřené avokádo, tenký plátek ředkvičky, rukolu, sýr Moravský bochník, lososa a přiklopíme horní částí bagelu.
Autorkou a fotografkou receptu je Míša Poláková
Podobné recepty
![Špízové tousty s Jihočeským Lipnem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__spizove-tousty-s-jihoceskym-lipnem_1.jpg?v=1718792689)
Špízové tousty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (1 porce) 4 toastové chleby Jihočeské Lipno šunka sýr 4 cherry rajčata Na doplnění: ovoce zelenina
![Těstovinový salát s Jihočeským cottagem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__testovinovy-salat-s-jihoceskym-cottagem.jpg?v=1718974915)
Těstovinový salát s Jihočeským cottagem
Ingredience (4 porce) 200 g těstovin ½ okurky 10 cherry rajčat 3 lžíce kukuřice 3 lžíce nakrájených oliv čerstvé bylinky 1 Jihočeský cottage 2 lžíce olivového oleje šťáva z ½ limetky 1 lžíce Jihočeského bílého jogurtu Nature 1 lžíce majonézy sůl, pepř
![Malinová zmrzlina s tvarohovým Lipánkem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__malinova-zmrzlina-s-tvarohovym-lipankem.jpg?v=1718974619)
Malinová zmrzlina s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (8 porcí) 4 Lipánky tvarohové 1 Jihočeská čerstvá smetana 350 g malin (čerstvých nebo mražených) 90 g cukru K podávání zmrzlinové kornoutky
![Sýrové muffiny](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__syrove-muffiny.jpg?v=1718787940)
Sýrové muffiny
Ingredience (10 porcí) 250 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 150 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 100 g Jihočeského mléka 2 vejce 2 lžíce olivového oleje 1 balení sýru Lipánek 100 g slaniny 6 g soli čerstvé oblíbené bylinky
![Rýže ze sladkého mlíčka Lipánek s krémem z Jihočeské zakysané smetany a Jihočeského tvarohu](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__ryze-ze-sladkeho-mlicka-lipanek-s-kremem-z-jihoceske-zakysane-smetany-a-jihoceskeho-tvarohu.jpg?v=1718974260)
Rýže ze sladkého mlíčka Lipánek s krémem z Jihočeské zakysané smetany a Jihočeského tvarohu
Ingredience (2 porce) 150 g rýže 500 ml sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 3 lžičky moučkového cukru 200 g tučného Jihočeského tvarohu 100 g Jihočeské tradiční zakysané smetany 18% šťáva z půlky citronu hrst drcených sušenek 4 jahody 4 ostružiny hrst máty hrst mini marshmallow
![Mražený dezert s tradičním Lipánkem a lesním ovocem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__mrazeny-dezert-s-tradicnim-lipankem-a-lesnim-ovocem.jpg?v=1718786988)
Mražený dezert s tradičním Lipánkem a lesním ovocem
Ingredience (5 porcí) 500 g tradičního Lipánka 300 g mraženého lesního ovoce 2 lžíce medu máta čerstvé ovoce
![Kuskus se zeleninou a taveným sýrem Lipánek](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__kuskus-se-zeleninou-a-tavenym-syrem-lipanek.jpg?v=1718786619)
Kuskus se zeleninou a taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) 250 g kuskusu 5 trojúhelníčků taveného sýra Lipánek 3 lžíce olivového oleje 1 balení mražené zeleniny (dle chuti) 1 lžíce čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř čerstvý špenát špetka růžového pepře
![Bruschetta se steakem, Jihočeskou nivou Caesar a marmeládou s cibulí a rajčaty](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__bruschetta-se-steakem-jihoceskou-nivou-caesar-a-marmeladou-s-cibuli-a-rajcaty.jpg?v=1718973897)
Bruschetta se steakem, Jihočeskou nivou Caesar a marmeládou s cibulí a rajčaty
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeské nivy Caesar 1 chiabatta (bageta) 200 g hovězího steaku (flank nebo veverka) 4 větší cibule olivový olej 1 lžíce balsamica 1 lžička třtinového cukru 10 cherry rajčat sůl pepř 2 stroužky česneku 50 g Jihočeského másla větvička tymiánu hrst pažitky
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...