Bramborová polévka s Jihočeskou nivou
Bramborová polévka s Jihočeskou nivou, ta zahřeje.
Ingredience
- 400 g brambor
- 110 g Jihočeské Zlaté nivy 60%
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 1 petržel
- 2 mrkve
- 1 pórek
- 4 řapíky celeru
- 1 l kuřecího vývaru
- 1/4 svazku naťové petrželky
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Brambory oloupeme, očistíme zeleninu a vše nakrájíme na kousky.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme.
Přilijeme horký vývar, osolíme, opepříme a cca 20 minut povaříme.
Přidáme nakrájený řapíkatý celer a ještě 5 minut provaříme.
Poté polévku odstavíme, přidáme jemně nasekanou petrželku a nastrouhanou Jihočeskou nivu.
Můžeme podávat s opraženou houskou a ozdobit strouhaným sýrem.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...