Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na přírodu
Madeta.cz

Bramborová polévka s Jihočeskou nivou

45 minut

náročnost:

přehled receptů

Bramborová polévka s Jihočeskou nivou, ta zahřeje.

Bramborová polévka s Jihočeskou nivou

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 110 g Jihočeské Zlaté nivy 60%
  • 2 lžíce Jihočeského másla
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • 4 řapíky celeru
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1/4 svazku naťové petrželky
  • sůl, pepř

Návod na přípravu

Brambory oloupeme, očistíme zeleninu a vše nakrájíme na kousky.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme.
Přilijeme horký vývar, osolíme, opepříme a cca 20 minut povaříme.
Přidáme nakrájený řapíkatý celer a ještě 5 minut provaříme.
Poté polévku odstavíme, přidáme jemně nasekanou petrželku a nastrouhanou Jihočeskou nivu.
Můžeme podávat s opraženou houskou a ozdobit strouhaným sýrem.

Na přehled receptů...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na přírodu
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen