Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Bramborový koláč s ořechovou náplní a Lipánkem

1 hodina

náročnost:

přehled receptů

Brambory se nehodí jen jako příloha, vyzkoušejte je jako součást dezertu.

Bramborový koláč s ořechovou náplní a Lipánkem

Ingredience

  • 250 g vařených brambor
  • 200 g špaldové pšeničné mouky
  • 100 g Jihočeského másla
  • 2 žloutky
  • 100 ml Jihočeského mléka
  • 30 g medu
  • 10 g droždí
  • špetka soli

Ořechová náplň

  • 200 g mletých lískových ořechů
  • 40 g medu
  • 1 jablko
  • rozinky namočené v rumu
  • 1 Lipánek kakaový
  • 50 ml Jihočeské smetany
  • 20 g plátkových mandlí

Návod na přípravu

Brambory nastrouháme najemno. Přisypeme mouku, do které uděláme důlek na Jihočeské mléko, med a kvasnice. Dále přidáme žloutky, sůl, rozpuštěné Jihočeské máslo a zamícháme. Mělo by vzniknout ne příliš tuhé těsto. Formu nebo plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto stěrkou. Necháme cca 20 minut kynout a mezitím si připravíme náplň. Suroviny na ořechovou náplň smícháme dohromady a rovnoměrně rozprostřeme na koláč stěrkou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut při 180 °C dozlatova. Po vyndání ozdobíme nasekanými mandlemi.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk