myslíme na příroduLipánkova appka
Madeta.cz

Cizrnový hummus s hráškem, cuketou a High protein zrajícím sýrem

Cizrnový hummus s hráškem, cuketou a High protein zrajícím sýrem

Ingredience (2 porce)

  • 1 balení High protein zrajícího sýra
  • 200 g vařené cizrny (nebo z konzervy)
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce tahini
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 2–3 lžíce vody podle potřeby na zjemnění
  • sůl a pepř
  • 1 menší cuketa
  • pár lístků petržele na ozdobu

Návod na přípravu

Hrášek vložíme do vroucí vody a vaříme 3–4 minuty, poté ho zchladíme v ledové vodě. Do mixéru dáme cizrnu, hrášek, česnek, tahini, citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a mixujeme dohladka. Pokud je hummus příliš hustý, přidáme trochu vody, aby měl krémovou konzistenci. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka, na pánvi rozehřejeme zbytek olivového oleje a opečeme ji dozlatova. High protein zrající sýr nakrájíme na kostičky. Hummus podáváme ozdobený opečenou cuketou, sýrem a lístky petržele.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduLipánkova appka

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk