Crépes suzette se sladkou pomazánkou Lipánek
Palačinky jsou skvělým jídlem, které lze připravit na tisíce způsobů. S pomazánkou od Lipánka a pomerančem získají opět novou chuť.
Ingredience (na 12 porcí)
Těsto
- 75 g hladké mouky
- 220 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- špetka soli
- 1 lžíce oleje + na pečení
- 2 vejce
Omáčka
- 150 ml pomerančové šťávy
- 75 g hnědého cukru
- 75 g Jihočeského másla
- nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
- 2 pomeranče
- 1 balení sladké pomazánky Lipánek
Návod na přípravu
Z pomerančů odstraníme slupku a nakrájíme je na měsíčky. Mouku smícháme s Jihočeským máslem a solí. Přidáme vejce, olej a smícháme do hladkého těsta. Na pánvi na troše oleje postupně opékáme palačinky. V druhé pánvi rozpustíme Jihočeské máslo, cukr a připravíme světlý karamel. Poté opatrně zalijeme pomerančovou šťávou a přidáme kůru. Necháme zhoustnout a poté přidáme měsíčky pomeranče. Chvíli povaříme. Palačinky přehneme do šátečků, zalijeme omáčkou a ozdobíme lžící sladké pomazánky Lipánek.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...