Enchiladas zapečené s Tylžským uzeným sýrem
Tento recept s Tylžským uzeným sýrem jistě roztancuje vaše chuťové pohárky.
Ingredience na náplň
- 20 g Jihočeského másla nebo lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 chilli (dobrovolné)
- 2 plechovky drcených rajčat
- lžička limetkové šťávy
- kukuřice
- sůl, pepř
Další ingredience
- Pšeničné tortilly (menší)
- 340 g vařeného / pečeného masa (kuřecí, vepřové nebo hovězí)
- 300 g Tylžského uzeného sýru
- 2 lžíce najemno nakrájených jalapeno papriček (dobrovolné)
- Jihočeská zakysaná smetana 18%
- čerstvý koriandr
Návod na přípravu
Na rozpálené máslo přihoďte jemně nakrájenou cibuli a nechte do zlatova opéct. Dále přidejte prolisovaný česnek, chilli a nechte chvilinku spojit chutě. Následně přidejte plechovky drcených rajčat, cca 150 ml vody, kukuřici, osolte, opepřete, přidejte limetkovou šťávu a nechte vařit cca 20 minut. Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů.
Připravte si vymazaný pekáček, do kterého budete postupně skládat naplněné tortilly. Do každé tortilly dejte trochu omáčky, maso, jalapeno papričky a plátek Tylžského uzeného a dobře zarolujte.
Jakmile budete mít plné všechny tortilly, tak pokud vám zbyla omáčka, můžete je ještě ze shora přelít. Na vršek naskládejte dle libosti Tylžský uzený sýr.
Pečte asi 10 minut, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.
Podávejte se zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.
Podobné recepty

Silvestrovské hvězdičky se sýrem Lipánek
Ingredience • toastový chléb • 3× sýr Lipánek • 250 g šunky • 3 různě barevné papriky

Bagely se sýrem Moravský bochník a uzeným lososem
Ingredience • 500 g hladké mouky • 7 g sušeného droždí • 2 lžíce olivového oleje • 310 ml vlažné vody • sůl • 3 lžíce cukru • sezamová semínka Náplň • sýr Moravský bochník • Jihočeské žervé • avokádo • uzený losos • rukola • ředkvičky • sůl, pepř

Sýrová pizza
Ingredience 100 g Jihočeské nivy 30 % 120 g Blaťáckého zlata 100 g uzeného Tylžského sýru 100 g sýru Madeland light 30 % 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání Těsto: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 2 lžíce olivového oleje 1 balení droždí 1 lžička cukru 250 ml vlažné vody

Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce: Karbanátky: 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 4 vejce 0,5 lžičky soli pepř majoránka 1 balení Jihočeské nivy 60 % strouhanka hladká mouka olej na smažení Bramborový salát: 1 kg brambor 2 petržele 2 mrkve 3 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice 3 lžíce tatarky 6 sterilovaných okurek 0,5 celeru sůl pepř 10 lžic láku z okurek

Bramborové placky plněné sýrem Lipánek
Ingredience 500 g uvařených brambor ve slupce 250 g hladké mouky 1 vejce sůl olej na smažení sýr Lipánek 1 balení

Švédské masové koule se sýrem Lipánek
Ingredience 250 g mletého vepřového masa 1 vejce 3 lžíce strouhanky 100 g sýru Lipánek nakrájeného na kostičky sůl pepř muškátový oříšek 300 g brambor 80 g Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky 2 lžíce brusinkové marmelády snítka pažitky 0,5 l vývaru nebo vody

Linguine s omáčkou z Tylžského sýra a slaniny
Ingredience 100 g těstovin linguine 1 balení Tylžského sýra 100 g slaniny 100 ml trvanlivé Jihočeské smetany jarní cibulka olivový olej sůl pepř

Lilek zapečený s rajčaty a Madelandem
Ingredience 2 lilky 2 balení sýru Madeland 400 g drcených rajčat 20 g čerstvé bazalky 5 g sušeného oregana 20 g cukru 20 g bílého vinného octa 10 g soli 40 g strouhanky hladká mouka na obalování olej na smažení sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...