Enchiladas zapečené s Tylžským uzeným sýrem
Tento recept s Tylžským uzeným sýrem jistě roztancuje vaše chuťové pohárky.
Ingredience na náplň
- 20 g Jihočeského másla nebo lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 chilli (dobrovolné)
- 2 plechovky drcených rajčat
- lžička limetkové šťávy
- kukuřice
- sůl, pepř
Další ingredience
- Pšeničné tortilly (menší)
- 340 g vařeného / pečeného masa (kuřecí, vepřové nebo hovězí)
- 300 g Tylžského uzeného sýru
- 2 lžíce najemno nakrájených jalapeno papriček (dobrovolné)
- Jihočeská zakysaná smetana 18%
- čerstvý koriandr
Návod na přípravu
Na rozpálené máslo přihoďte jemně nakrájenou cibuli a nechte do zlatova opéct. Dále přidejte prolisovaný česnek, chilli a nechte chvilinku spojit chutě. Následně přidejte plechovky drcených rajčat, cca 150 ml vody, kukuřici, osolte, opepřete, přidejte limetkovou šťávu a nechte vařit cca 20 minut. Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů.
Připravte si vymazaný pekáček, do kterého budete postupně skládat naplněné tortilly. Do každé tortilly dejte trochu omáčky, maso, jalapeno papričky a plátek Tylžského uzeného a dobře zarolujte.
Jakmile budete mít plné všechny tortilly, tak pokud vám zbyla omáčka, můžete je ještě ze shora přelít. Na vršek naskládejte dle libosti Tylžský uzený sýr.
Pečte asi 10 minut, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.
Podávejte se zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.
Podobné recepty

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce): 130 g cukety 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce 100 ml Jihočeského mléka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky sůl, pepř Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smetana čerstvé oblíbené bylinky 1 lžíce citronové štávy sůl, pepř

Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená) Na salát: cherry rajčata okurka listový salát 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce oleje sůl Na bramborové placky: 350 g brambor 1 cibulka 1 lžíce mouky sůl olej na smažení

Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce) High protein Madeland 3 lžíce Jihočeského másla 1 šalotka 4 stroužky česneku 200 g krevet ½ cukety 100 g cherry rajčat 100 ml bílého vína cca 600 ml vývaru bazalka citron

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Bramboráková pizza s Moravským bochníkem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Moravský bochník 500 g brambor 3 stroužky česneku 100 g hladké mouky 2 vejce 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř olej na smažení 2 lžíce majonézy 1 lžíce srirachy pažitka na ozdobu

Smažené bramborové kuličky s taveným sýrem Lipánek, kukuřicí a krémovým dipem
Ingredience (2 porce) Na kuličky: 1 balení taveného sýru Lipánek 4 větší brambory 1 lžička provensálských bylinek 1 stroužek česneku (prolisovaný) 3 větvičky tymiánu (otrhané lístky) 2 lžíce sterilované kukuřice 1 hrst nasekané pažitky (část nechat na ozdobu) špetka muškátového oříšku sůl, pepř podle chuti hladká mouka, vejce s čerstvým Jihočeským mlékem a strouhanka na obalení olej na smažení Na dip: 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžíce kečupu 1 lžička citronové šťávy špetka moučkového cukru sůl pepř podle chuti

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...