Grilovaný špíz s Romadurem baleným ve slanině s cuketou a paprikou
Špízy jsou klasikou, kterou nejen v grilovací sezoně jedl snad každý. Pokud zrovna nemáte chuť na maso, nevadí. Tento recept obsahuje jen cuketu s Romadurem a zeleninu, pochutnáte si ale stejně tak.
Ingredience
- 1 větší cuketa
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 2 balení Romaduru
- 200 g krájené slaniny
- Sůl
- pepř
- olivový olej
Návod na přípravu
Všechny druhy zeleniny (můžeme naradit i jinými, které máme rádi) nakrájíme na stejně velké kousky a osolíme a opepříme. Romadur nakrájíme na stejné kusy, které zabalíme postupně do plátků slaniny. Zeleninu a Romadur ve slanině napíchneme rovnoměrně na špejle namočené ve vodě, pokapeme olivovým olejem a špízy grilujeme na rozpáleném grilu.
TIP: V případě, že se chcete vyhnout slanině, udělejte špíz pouze zeleninový a po ogrilování na něm nechte nakrájený Romadur rozpustit.
Podobné recepty

Sýrová pizza
Ingredience 100 g Jihočeské nivy 30 % 120 g Blaťáckého zlata 100 g uzeného Tylžského sýru 100 g sýru Madeland light 30 % 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání Těsto: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 2 lžíce olivového oleje 1 balení droždí 1 lžička cukru 250 ml vlažné vody

Bramborové placky plněné sýrem Lipánek
Ingredience 500 g uvařených brambor ve slupce 250 g hladké mouky 1 vejce sůl olej na smažení sýr Lipánek 1 balení

Bombardino s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience 320 ml vaječného koňaku 160 ml čerstvého Jihočeského mléka 160 ml brandy nebo whiskey 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání skořice na posypání

Švédské masové koule se sýrem Lipánek
Ingredience 250 g mletého vepřového masa 1 vejce 3 lžíce strouhanky 100 g sýru Lipánek nakrájeného na kostičky sůl pepř muškátový oříšek 300 g brambor 80 g Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky 2 lžíce brusinkové marmelády snítka pažitky 0,5 l vývaru nebo vody

Linguine s omáčkou z Tylžského sýra a slaniny
Ingredience 100 g těstovin linguine 1 balení Tylžského sýra 100 g slaniny 100 ml trvanlivé Jihočeské smetany jarní cibulka olivový olej sůl pepř

Lilek zapečený s rajčaty a Madelandem
Ingredience 2 lilky 2 balení sýru Madeland 400 g drcených rajčat 20 g čerstvé bazalky 5 g sušeného oregana 20 g cukru 20 g bílého vinného octa 10 g soli 40 g strouhanky hladká mouka na obalování olej na smažení sůl pepř

Zapečené palačinky s Madelandem
Ingredience 5–6 palačinek 1 balení sýru Madeland 100 g baby špenátu 150 g žampionů 1 menší cibule 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce sójové omáčky 250 ml Jihočeské smetany 1 lžička kukuřičného škrobu 1 vejce sůl, pepř muškátový oříšek Jihočeské máslo na vymazání pekáčku

Sladký dýňový chlebík s rozinkami a tvarohovým Lipánkem
Ingredience 190 g hladké mouky 1/2 lžičky jedlé sody 12 g kypřicího prášku do pečiva 150 g cukru krupice 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku 1/2 lžičky perníkového koření 1/2 lžičky soli 30 g rozinek 2 vejce 300 g dýně hokaido 150 g Jihočeského másla 1 balení tvarohového Lipánka
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...