Hamburger se Sýrem na pánev, dubovým salátem a grilovanou cibulí
Hamburger se skvěle hodí na zahradní párty. Každý si ho může sestavit, jak mu chutná. Vyzkoušet lze i bez masa, Sýr na pánev v něm vás jistě dostatečně zasytí.
Ingredience
- 400 g mletého hovězího předního masa
- 2 bulky na burger
- 1 červená cibule
- 2 rajčata
- dubový salát
- 100 g Sýru na pánev
- kečup, hořčice, sůl, pepř
Návod na přípravu
Maso si rozdělíme na dvě stejné části, osolíme, opepříme a utvoříme dvě pravidelné placky a uprostřed každé z nich vyhloubíme malý důlek. Potřeme olivovým olejem a opečeme z každé strany na největším žáru, stáhneme na stranu a dáme grilovat silnější plátky cibule. Sýr na pánev vložíme na rozehřátou pánev, negrilujeme přímo na ohni.
Maso necháme cca tři minuty dotáhnout, že je maso hotové poznáme v momentě, kdy z něj začíná vytékat šťáva. Na maso přidáme z obou stran opečený Sýr na pánev. Mezitím opečeme housky.
Jednu stranu housky potřeme hořčicí, druhou kečupem, na spodní stranu poklademe listy salátu, přidáme maso se Sýrem na pánev, grilovanou cibuli, nakrájená rajčata a přiklopíme.
Můžeme servírovat třeba se salátkem coleslaw nebo pečenými bramborami.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...