Hamburger se Sýrem na pánev, dubovým salátem a grilovanou cibulí
Hamburger se skvěle hodí na zahradní párty. Každý si ho může sestavit jak mu chutná. Vyzkoušet lze i bez masa, Sýr na pánev vás v něm jistě dostatečně zasytí.
Ingredience
- 400 g mletého hovězího předního masa
- 2 bulky na burger
- 1 červená cibule
- 2 rajčata
- dubový salát
- 100 g Sýru na pánev
- kečup, hořčice, sůl, pepř
Návod na přípravu
Maso si rozdělíme na dvě stejné části, osolíme, opepříme a utvoříme dvě pravidelné placky a uprostřed každé z nich vyhloubíme malý důlek. Potřeme olivovým olejem a opečeme z každé strany na největším žáru, stáhneme na stranu a dáme grilovat silnější plátky cibule. Sýr na pánev vložíme na rozehřátou pánev, negrilujeme přímo na ohni.
Maso necháme cca tři minuty dotáhnout, že je maso hotové poznáme v momentě, kdy z něj začíná vytékat šťáva. Na maso přidáme z obou stran opečený Sýr na pánev. Mezitím opečeme housky.
Jednu stranu housky potřeme hořčicí, druhou kečupem, na spodní stranu poklademe listy salátu, přidáme maso se Sýrem na pánev, grilovanou cibuli, nakrájená rajčata a přiklopíme.
Můžeme servírovat třeba se salátkem coleslaw nebo pečenými bramborami.
Podobné recepty

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Těstoviny s omáčkou z Jihočeského Lipna, šunkou a pažitkou
Rychlá a lehká večeře pro všechny milovníky těstovin. Jihočeské Lipno dodá omáčce příjemnou smetanovou chuť, není ji pak potřeba ani ničím dalším zahušťovat.

Sýr na pánev na pečeném chlebu s humusem, pečenými paprikami a bylinkovým pestem
Přinášíme další variantu úpravy Sýru na pánev. Už jste ho vyzkoušeli kombinovat s humusem? Lahůdka.

Romadur s pečenými bylinkovými bramborami a česnekovým dipem
Toužíte po večeři bez masa? Vůně odéru Romaduru přiláká i sousedy.

Kuřecí souvlaki s tzatziki a pečenou pitou plněnou uzeným Tylžským sýrem
Připravte si na svém grilu jídlo, které je právem oblíbené nejen v Řecku. S uzeným Tylžským sýrem od Madety to bude teprve lahůdka.

Grilovaný sýr Plesnivec v bylinkách s brusinkovým dipem a bramborami grenaille
Grilovaný hermelín je už trochu nuda, nemyslíte? Co vyzkoušet Plesnivec?

Sekaný vepřový steak s balkánským sýrem, ajvarem a lehkým salátkem
Při nákupu na grilovací párty by určitě bylo dobré myslet i na Jihočeský balkánský sýr. Možností je více, než jen Šopský salát. Použít sýr můžete i do placiček z mletého vepřového masa.

Hovězí tatarák s grilovanou topinkou a Tylžským sýrem
Tatarák a topinka je nejen skvělý začátek večera, jehož součástí je alkohol. Pokud na topince necháte zapéct sýr, navíc ještě Tylžský, tato pochoutka získá další rozměr.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...