myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Jáhlová kaše se zkaramelizovaným jablkem a Lipánkem tradičním

15-20 minut

náročnost:

přehled receptů

Naučte děti milovat jáhlovou kaši. S Lipánkem to půjde snadno.

Jáhlová kaše se zkaramelizovaným jablkem a Lipánkem tradičním

Ingredience

  • 180 g Jihočeského polotučného mléka
  • 200 g tradičního Lipánka
  • 50 g jáhel
  • 160 g jablka
  • 20 g směsi oříšků
  • 20 g medu
  • 20 g třtinového cukru
  • špetka muškátového oříšku
  • 20 g Jihočeského másla

Návod na přípravu

Jáhly propláchneme a spaříme horkou vodou. Vaříme v Jihočeském mléce, dokud nevznikne kaše. Přidáme med, tradičního Lipánka a promícháme. Jablka nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo a přidáme jablka, cukr a muškátový oříšek. Necháme zkaramelizovat. Do misky dáme kaši, jablka a posypeme nedrcenými oříšky.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk