Kuřecí souvlaki s tzatziki a pečenou pitou plněnou uzeným Tylžským sýrem
Připravte si na svém grilu jídlo, které je právem oblíbené nejen v Řecku. S uzeným Tylžským sýrem od Madety to bude teprve lahůdka.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 4 ks pita chleba
- 100 g Tylžského sýru uzeného
- 1 větší okurka
- 1 Jihočeský Nature bílý jogurt
- 1 limetka
- snítka kopru
- snítka máty
- snítka oregana
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Kuřecí maso nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a marinujeme ve směsi soli, pepře, nasekaného česneku, olivového oleje a limetkové šťávy a necháme odpočinout nejlépe do druhého dne. Následně napíchneme na špejle a grilujeme na prudším žáru cca 3 minuty z každé strany. Poté necháme dotáhnout na slabším žáru.
Mezitím si naplníme pita chléb uzeným Tylžským sýrem a zapékáme na grilu cca 5 minut z obou stran, dokud se sýr nezačne roztékat.
Okurku nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, nasolíme a necháme vykapat. Poté smícháme s Jihočeským Nature bílým jogurtem, přidáme sůl, pepř, olivový olej, nastrouhaný nebo sekaný česnek, nasekaný kopr a mátu. Vše důkladně promícháme.
Kuřecí souvlaki servírujeme spolu s tzatziki a zapečeným pita chlebem, zdobíme čerstvým oreganem a zakapeme olivovým olejem.
Podobné recepty

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Těstoviny s omáčkou z Jihočeského Lipna, šunkou a pažitkou
Rychlá a lehká večeře pro všechny milovníky těstovin. Jihočeské Lipno dodá omáčce příjemnou smetanovou chuť, není ji pak potřeba ani ničím dalším zahušťovat.

Sýr na pánev na pečeném chlebu s humusem, pečenými paprikami a bylinkovým pestem
Přinášíme další variantu úpravy Sýru na pánev. Už jste ho vyzkoušeli kombinovat s humusem? Lahůdka.

Romadur s pečenými bylinkovými bramborami a česnekovým dipem
Toužíte po večeři bez masa? Vůně odéru Romaduru přiláká i sousedy.

Grilovaný sýr Plesnivec v bylinkách s brusinkovým dipem a bramborami grenaille
Grilovaný hermelín je už trochu nuda, nemyslíte? Co vyzkoušet Plesnivec?

Sekaný vepřový steak s balkánským sýrem, ajvarem a lehkým salátkem
Při nákupu na grilovací párty by určitě bylo dobré myslet i na Jihočeský balkánský sýr. Možností je více, než jen Šopský salát. Použít sýr můžete i do placiček z mletého vepřového masa.

Hovězí tatarák s grilovanou topinkou a Tylžským sýrem
Tatarák a topinka je nejen skvělý začátek večera, jehož součástí je alkohol. Pokud na topince necháte zapéct sýr, navíc ještě Tylžský, tato pochoutka získá další rozměr.

Hamburger se Sýrem na pánev, dubovým salátem a grilovanou cibulí
Hamburger se skvěle hodí na zahradní párty. Každý si ho může sestavit jak mu chutná. Vyzkoušet lze i bez masa, Sýr na pánev vás v něm jistě dostatečně zasytí.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...