Mléčný koláč
Ingredience
- 1,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
- 130 g hladké mouky + na posypání formy
- 300 g cukru
- 100 g solamylu
- 50 g Jihočeského másla + na potření formy
- 2 lžičky vanilkové pasty
- 4 vejce
- 2 lžíce vody
- 1 lžička skořice
- 20 g moučkového cukru
- 1 banán
- 90 g Jihočeského žervé
- ovoce na ozdobu
Návod na přípravu
V hrnci rozmícháme čerstvé Jihočeské mléko, mouku, solamyl, 260 g cukru, 3 vejce, vanilkovou pastu a na mírném ohni vaříme 7–10 minut do zhoustnutí. Poté do směsi zamícháme Jihočeské máslo. Pečicí formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a potřeme vejcem rozmíchaným s vodou, skořicí a 40 g cukru. Poklademe na kolečka nakrájeným banánem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 50 minut. Po upečení necháme koláč cca 3 hodiny ztuhnout v lednici. Ozdobíme našlehaným Jihočeským žervé s moučkovým cukrem a ovocem.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání
Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


