Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Panna cotta s horkým ovocem a Lipánkem tradičním

20 minut

náročnost:

přehled receptů

Posuďte sami, nevypadá ta Panna cotta z Lipánka nádherně? Takovou parádu teď můžete zvládnout také.

Panna cotta s horkým ovocem a Lipánkem tradičním

Ingredience

  • 500 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový lusk nebo špetka skořice
  • 3 plátky želatiny
  • 260 g Lipánka tradičního
  • mražené ovoce
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 limetky
  • hrst oříšků (pistácie, vlašské apod.)

Návod na přípravu

Plátky želatiny namočíme ve studené vodě do změknutí. Jihočeskou smetanu ke šlehání, cukr a vanilkový lusk nebo skořici smícháme a chvíli povaříme. Odstavíme a rozmícháme vyždímanou želatinu. Nalijeme do mističek a necháme 4–5 hodin ztuhnout v lednici. Mražené ovoce necháme v malém hrnci rozehřát spolu se lžící medu, šťávou z limetky a rozmixujeme. Na ztuhlou panna cottu dáme vrstvu Lipánka tradičního, rozmixované ovoce a posypeme drcenými ořechy.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen