myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami

20 minut + 4–5 hodin tuhnutí

náročnost:

přehled receptů

Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami

Ingredience (4 porce)

  • 2 tvarohové Lipánky
  • 400 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 10 g želatiny
  • 1 balení mražených jahod
  • hrst čerstvých jahod
  • 1 lžička citronové šťávy
  • citronová kůra na ozdobu
  • máta na ozdobu
     

Návod na přípravu

Želatinu namočíme do studené vody dle návodu. Čerstvou Jihočeskou smetanu ohřejeme s 60 g moučkového cukru na teplotu kolem 70 °C. Přidáme nabobtnalou želatinu, dobře ji rozmícháme, a poté vmícháme tvarohového Lipánka. Vše rozmixujeme do hladké směsi. Směs nalijeme do formiček a dáme chladit alespoň na 4–5 hodin, dokud panna cotta neztuhne. Mražené jahody povaříme s citronovou šťávou a zbylým cukrem přibližně 10 minut, necháme vychladnout. Panna cottu vyklopíme na talíř a ozdobíme jahodovým rozvarem, čerstvými jahodami, mátou a citronovou kůrou.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk