Pečené houby Portobello plněné slaninou, bylinkami a Romadurem
Nezvyklá kombinace, která vás ale příjemně překvapí.
Ingredience
- 8 ks hub portobello
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 250 g slaniny
- 1 lžička citronové kůry
- 100 ml bílého vína
- 1 balení Romaduru
- 3 plátky toastového chleba
- 1 lžíce sekané petrželky
- 0,5 lžíce čerstvého rozmarýnu
Návod na přípravu
Z hub odřízneme nohy. Nakrájíme je na malé kostičky a opečeme na jedné lžíci oleje společně s najemno nakrájenou šalotkou cca 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme vínem a vaříme, dokud se víno nevyvaří. Toastový chleba nasekáme v mixéru najemno společně s bylinkami, vmícháme citronovou kůru a vmícháme ke slanině. Přidáme na kostičky nakrájený Romadur a promícháme. Houby potřeme olivovým olejem a naplníme připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15-20 minut dozlatova.
Podobné recepty

Zapečená zelenina se Sýrem na pánev
Ingredience (na 4 porce) 1 červená cibule 1 paprika 1 menší cuketa 1 menší lilek 400 g rajčat v plechovce 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžička oregana 2 balení Sýr na pánev uzený

Crostini s Jihočeskou nivou, vlašskými ořechy, hruškou a prosciuttem
Ingredience 1 francouzská nebo rustikální bageta 1 balení loupaných vlašských ořechů 3 hrušky 1 balení prosciutto crudo 1 balení Jihočeské nivy Premium 1 balení Jihočeské nivy Caesar 2 polévkové lžíce medu 3 stroužky česneku

Zapečené noky Sorrentina s rajčatovou omáčkou a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience 1 balení Jihočeské Nivy 45% 1 balení bramborových noků 3 stroužky česneku 1 plechovka rajčatové omáčky passata 1 snítka bazalky 100 ml olivového oleje sůl a pepř na dochucení

Steaková omáčka z Jihočeské nivy 30%
Ingredience 1 balení Jihočeské Nivy 30% 200 g kuřecích prsních řízků 50 g másla 1 ks šalotky 1–2 stroužky česneku 150 ml smetany ke šlehání 1 balení čerstvého rozmarýnu sůl a pepř na dochucení

Wrap se sýrem Lipánek, pečenou panenkou a sušenými rajčaty
Ingredience (na 2 porce) 2 celozrnné tortilly 1 balení sýru Lipánek 200 g vepřové panenky 1 salát little gem 1 malá sklenička krájených sušených rajčat 1 sterilovaná kukuřice 2 lžíce majonézy sůl pepř olej

Kapsy z listového těsta s Jihočeským žervé, šunkou a špenátem
Ingredience (na 8-10 porcí) 1 balení listového těsta 60 g špenátu 50 g šunky 2 balení Jihočeského žervé 2 žloutky na potření sůl pepř

Smažené rolky se sýrem Lipánek
Ingredience (na 2 porce) 100 g sýru Lipánek 100 g šunky strouhanka 2 vejce 250 ml trvanlivého Jihočeského mléka 200 g hladké mouky olej na smažení olivový olej šťáva z půlky citronu sůl 1 lžička medu mix salátů majonéza kečup

Šnek z listového těsta s Jihočeskou Zlatou nivou
Ingredience (na 6 porcí) 2 listová těsta 200 g Jihočeské Zlaté nivy 2 hrsti vlašských ořechů 1 vejce 1 lžička tymiánu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...