Pizza fritta s pórkem, Jihočeským žervé a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience (2 porce)
- 2 balení Jihočeské nivy 45%
- 370 g hladké mouky
- 240 ml vody
- 1,5 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky soli
- 2 pórky
- 1 hrst vlašských ořechů
- 2 balení Jihočeského žervé
- 1 hrst pažitky
- 1 lžíce olivového oleje
- olej na smažení
Návod na přípravu
V míse zaděláme těsto na pizzu z hladké mouky, vody, sušeného droždí, cukru a soli. Necháme kynout cca 1,5–2 hodiny. Pórek nakrájíme na kolečka a orestujeme na olivovém oleji. Dochutíme solí a pepřem. Vlašské ořechy orestujeme na suché pánvi. Jihočeské žervé smícháme s najemno nakrájenou pažitkou, solí a pepřem. Těsto rozdělíme na 6 částí a necháme kynout ještě cca půl hodiny. Z těsta vytvarujeme pizzu a osmažíme ji v oleji dozlatova. Poté každou placku potřeme Jihočeským žervé, přidáme pórek, vlašské ořechy a posypeme Jihočeskou nivou 45%.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu

Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu

Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání

Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...