Romadur s pečenými bylinkovými bramborami a česnekovým dipem
Toužíte po večeři bez masa? Síla odéru Romaduru přiláká i sousedy.
Ingredience
- 250 g grenaille brambor
- 1 paprika
- 1 malá cuketa
- 1 malá červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 20 g petržele
- 20 g pažitky
- 120 g Jihočeské zakysané smetany
- 1 balení Romaduru
- slunečnicový olej
- Jihočeské máslo
Návod na přípravu
Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme vychladnout. Nakrájíme papriku, cuketu a cibulku na větší kusy. Brambory rozpůlíme a jeden stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu spolu s česnekem orestujeme do zlatova na oleji a Jihočeském másle. Mezitím nakrájíme na silnější plátky Romadur a nasekáme najemno bylinky. Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s Jihočeským podmáslím a přidáme jeden stroužek nastrouhaného česneku. Osolíme a opepříme. Orestovanou zeleninu smícháme s Romadurem, bylinkami, osolíme a opepříme. Dresing přimícháme do salátu nebo podáváme vedle.
Podobné recepty
Sýrové nugetky z Lipánka Zlaťáčka
Ingredience (2 porce) 2 × Lipánek Zlatáček 1 vejce 1 lžíce kukuřičného škrobu 2 lžíce hladké mouky Na obalení: 1 vejce strouhanka olej na smažení
Cordon bleu s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (2 porce) 2 kuřecí prsa 4 plátky šunky 60 g gramů Jihočeské nivy 60 % 400 g grenaille brambor 2 lžíce čerstvé petržele 1 lžíce pažitky 50 g Jihočeského másla olej sůl pepř trojobal: 1 vejce čerstvé Jihočeské mléko mouka strouhanka
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta (lze nahradit listovým těstem) 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (4 porce) 4 menší batáty 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové 50 g slaniny 70 g sušených rajčat 2 stroužky česneku 50 g špenátu 50 ml Jihočeské smetany ½ lžičky uzené papriky sůl, pepř
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem
Ingredience Těsto: 240 ml vlažné vody 1 lžíce medu 2 lžičky instantního droždí 1 lžička sušeného česneku 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření 400 g chlebové nebo hladké mouky 2 lžičky soli hrst najemno nasekané petrželky Náplň: 100 g Jihočeského másla 7 stroužků česneku 100 g Tylžského sýru
Tart s Blaťáckým zlatem
Ingredience 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 6 plátků slaniny 6 ks růžičkové kapusty 1 žlutá paprika 1 cibule 1 balení Jihočeské zakysané smetany pažitka sůl pepř špetka muškátového oříšku tymián
Zapečené zeleninové ragú s krutony a sýrem Madeland
Ingredience (2 porce) 100 g červené papriky 100 g cherry rajčat 100 g cukety 100 g lilku 50 g cibule 2 lžíce olivového oleje 3 stroužky česneku 1 lžíce čerstvého tymiánu 1 lžíce čerstvého rozmarýnu 2 bobkové listy 1 lžíce čerstvé bazalky 200 g bagety 100 g sýru Madeland 500 g drcených rajčat 2 lžíce bílého vinného octa 1 lžíce cukru 1 lžíce soli pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...