Romadur s pečenými bylinkovými bramborami a česnekovým dipem
Toužíte po večeři bez masa? Síla odéru Romaduru přiláká i sousedy.
Ingredience
- 250 g grenaille brambor
- 1 paprika
- 1 malá cuketa
- 1 malá červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 20 g petržele
- 20 g pažitky
- 120 g Jihočeské zakysané smetany
- 1 balení Romaduru
- slunečnicový olej
- Jihočeské máslo
Návod na přípravu
Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme vychladnout. Nakrájíme papriku, cuketu a cibulku na větší kusy. Brambory rozpůlíme a jeden stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu spolu s česnekem orestujeme do zlatova na oleji a Jihočeském másle. Mezitím nakrájíme na silnější plátky Romadur a nasekáme najemno bylinky. Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s Jihočeským podmáslím a přidáme jeden stroužek nastrouhaného česneku. Osolíme a opepříme. Orestovanou zeleninu smícháme s Romadurem, bylinkami, osolíme a opepříme. Dresing přimícháme do salátu nebo podáváme vedle.
Podobné recepty
Galetka se sýrem a pečenou dýní
Ingredience (4 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 90 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň: Jihočeská zakysaná smetana tymián sůl, pepř menší dýně Sýrařův výběr Gouda vajíčko na potření těsta
Kuře se smetanovo-estragonovou omáčkou, brokolicí a kukuřicí
Ingredience (2 porce) 2 ks kuřecího supreme 300 g baby brokolice 100 g kukuřice 2 šalotky 3 stroužky česneku 1 hrst estragonu 1 lžička hladké mouky 125 g Jihočeského másla 2 lžíce olivového oleje 2 dcl bílého vína 2 dcl vývaru 400 ml čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Tyčinky z kynutého těsta s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy a česnekovým dipem
Ingredience (2 porce) 400 g hladké mouky 150 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do těsta + 1 balení Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do dipu 1 lžíce oleje 1 lžička cukru 20 g čerstvého droždí 2 špetky soli 150 ml vlažné vody olej na smažení 1 stroužek česneku 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky sůl 1 lžička citronové šťávy
Sekaný máslový řízek se sýrem Lipánek 48% a bramborem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Lipánek 48% 700 g mletého masa mix 150 ml čerstvé Jihočeské smetany 2 vejce 2 lžíce strouhanky sůl pepř 1 lžička sušeného tymiánu 2 špetky muškátového oříšku kůra z jednoho citronu 400 g grenaille brambor 1 hrst ředkviček 0,5 pórku 1 hrst pažitky 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje
Pšenično-žitný cottage chléb
Ingredience (8 porcí) 250 g hladké mouky 250 g žitné mouky 1 Jihočeský cottage 1 lžíce medu 7 g sušeného droždí 350 g vody 14 g soli
Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce olivového oleje špetka soli Náplň: 1/2 Lipánka Zlaťáčka 1× Jihočeské žervé 1 malý stroužek česneku rozmarýn špetka soli Omáčka: 1 dcl Jihočeské smetany 1/2 Lipánka Zlatáčka sůl, pepř
Mini pizza do krabičky se sýrem Lipánek
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 30% 500 g hladké mouky 250 ml vlažné vody 3 lžíce olivového oleje 10 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 plechovka drcených rajčat špetka oregana špetka sušeného česneku sůl pepř 1 hrst čerstvé bazalky 2 párky 1 žlutá paprika 6 cherry rajčat 1 hrst kukuřice ½ zelené natě pórku
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...