Salát s glazovanou dýní, Sýrem na pánev, granátovým jablkem, ořechy a medovo-jogurtovým dresinkem
Ingredience
- 2 balení Sýru na pánev
- 1 dýně Hokkaidó
- 1 granátové jablko
- 2 saláty little gem
- 1 hrst lístků červené řepy
- 3 lžíce medu
- 5 větviček tymiánu
- 1 hrst plátkovaných mandlí
- 200 g Jihočeského bílého jogurtu Nature
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka sušeného česneku
- 1 hrst petrželových listů
Návod na přípravu
Dýni vydlabeme a nakrájíme na cca 1,5 cm silné měsíčky. Rozložíme na pečicí papír, zakápneme olivovým olejem, 2 lžícemi medu, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca na 10–15 minut. Mezitím do misky vydlabeme granátové jablko. V druhé misce smícháme Jihočeský bílý jogurt Nature, sušený česnek, lžíci olivového oleje, med, přidáme najemno nakrájenou petrželku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Plátky mandlí orestujeme na suché pánvi. Salát little gem nakrájíme na čtvrtky a orestujeme na pánvi s kapkou olivového oleje. Sýr na pánev zprudka opečeme z obou stran na suché pánvi.
Dýni servírujeme s little gem salátem, lístky červené řepy, Sýrem na pánev, posypanou mandlemi a granátovým jablkem.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu

Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...