Sladké knedlíčky z Jihočeského Nature bílého jogurtu s jahodami a mákem
Ingredience (2 porce)
- 250 g Jihočeského Nature bílého jogurtu + na ozdobu
- 450 g polohrubé mouky
- ½ prášku do pečiva
- 2 vejce
- 50 g Jihočeského másla
- 2 lžíce máku
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- špetka soli
- 1 pytlík mražených jahod
- šťáva z půlky citronu
- čerstvé jahody na ozdobu
- máta na ozdobu
Návod na přípravu
V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, jednu lžíci máku, cukr a špetku soli. Do suché směsi vmícháme vejce, Jihočeský Nature bílý jogurt a změklé Jihočeské máslo. Vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na menší knedlíčky. Knedlíčky vaříme v mírně osolené vodě přibližně 8 minut, dokud nevyplavou na povrch. Mezitím v rendlíku povaříme mražené jahody se šťávou z citronu a vanilkovým cukrem, dokud se směs nezredukuje. Zbylý mák smícháme s moučkovým cukrem. Hotové knedlíčky posypeme makovou směsí a servírujeme s jahodovým rozvarem, Jihočeským Nature bílým jogurtem, čerstvými jahodami a lístky máty.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...