Slané „raffaelo" z Jihočeské nivy
Co sladké cukroví doplnit slanou pochoutkou? Potěší chuťové pohárky nejen vaše, ale i těch, kteří přijdou na návštěvu. Hodí se též k silvestrovské tabuli.
Ingredience
- 400 g Jihočeský eidam 45%
- 1-2 ks taveného sýra Lipno
- 100 g Jihočeské nivy 45 %
- kečup, křen, citron, kokosová moučka, česnek
Návod na přípravu
Jihočeský eidam i nivu nastrouháme a smícháme s taveným sýrem.
Rozdělíme na třetiny, přičemž do jedné vmícháme kečup, do druhé jemně nastrouhaný křen a dochutíme citronovou šťávou. Do třetí pak vmícháme utřený česnek.
Vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhané kokosové moučce.
Před podáváním necháme vychladit.
Podobné recepty

Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce): 130 g cukety 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce 100 ml Jihočeského mléka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky sůl, pepř Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smetana čerstvé oblíbené bylinky 1 lžíce citronové štávy sůl, pepř

Svěží pomazánka s Jihočeským cottagem
Ingredience (2 porce): 1 Jihočeský cottage 5 ředkviček 1 lžíce Jihočeského tvarohu 1 menší mrkev 1 jarní cibulka pažitka sůl, pepř

Proteinové vaječné muffiny
Ingredience (12 kusů) 6 vajec 1 kus High protein přírodní zrající sýr 100 ml Jihočeského mléka nasekaný kopr 100 g slaniny hrst baby špenátu 1 paprika 100 g cherry rajčat špetka soli

Cottage protein bowl
Ingredience High protein cottage natur okurka rajče cherry rajčátka uzený losos kousek avokáda 1 lžíce olivového oleje piniové oříšky nasekaný kopr sezamová semínka sůl, pepř

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...