Smažené Blaťácké zlato s lahodným dipem z hořčičných semínek
Smažené Blaťácké zlato doplněné lahodným dipem z hořčičných semínek, který nechá vyniknout příjemně sýrově mléčnou chuť madeťáckého pokladu.
Ingredience
Smažený sýr
-
360 g Blaťáckého zlata (může být i s vlašskými ořechy či pepřem)
-
2 vajíčka
-
trochu mléka
-
hladká mouka
-
strouhanka
-
sezamová semínka
-
červená paprika
-
olej na smažení
-
sůl
-
pažitka
Dip z hořčičných semínek
-
2 lžíce hořčičných semínek
-
180 g Jihočeské zakysané smetany
-
3 lžíce majonézy
-
1 lžička sójové omáčky
-
1 lžička worchesteru
-
1 lžička cukru
-
sůl, pepř
Návod na přípravu
Blaťácké zlato nakrájíme na trojúhelníčky.
Připravíme si trojobal: hladkou mouku, vajíčka se solí a s trochou mléka, strouhanku s červenou paprikou či sezamovými semínky. Jednotlivé kousky sýra v něm obalíme dvakrát a pak vložíme na 20 minut do mrazáku.
Mezitím si připravíme dip z hořčičných semínek.
Nejprve semínka nasucho opražíme (při pražení použijte pokličku, aby semínka nevyskočila z hrnce). Pražíme je zprudka jen 20 – 30 vteřin, jinak se připálí a zhořknou. Semínka rozdrtíme v hmoždíři a pak je smícháme se zbylými ingrediencemi.
Nejlepší je dresink nechat uležet alespoň několik hodin v lednici.
Blaťácké zlato smažíme zprudka v oleji, poté osušíme v papírovém ubrousku, posypeme pažitkou a servírujeme s hořčičným dipem.
Podobné recepty
Cordon bleu s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (2 porce) 2 kuřecí prsa 4 plátky šunky 60 g gramů Jihočeské nivy 60 % 400 g grenaille brambor 2 lžíce čerstvé petržele 1 lžíce pažitky 50 g Jihočeského másla olej sůl pepř trojobal: 1 vejce čerstvé Jihočeské mléko mouka strouhanka
Koláč z filo těsta s krémem ze sladké pomazánky Lipánek a omáčkou z jahod
Ingredience 200 g filo těsta 30 g Jihočeského másla 300 g čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce vanilkové pasty 2 balení sladké pomazánky Lipánek 1 lžička citronové šťávy 150 g mražených jahod 50 g čerstvých jahod + na ozdobení pár lístků čerstvé bazalky + na ozdobení 1 lžička solamylu 1 lžička citronové kůry 20 g moučkového cukru 3 lžíce vody
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Tvarohové řezy s kakaovým Lipánkem, ovesnými vločkami, čokoládou a ovocem
Ingredience 200 g tvarohového Lipánka 150 g hladké mouky 80 g ovesných vloček 30 g hořké čokolády 80 g třtinového cukru 80 g bílého cukru 1 lžička skořice 0,5 lžičky kypřicího prášku 3 lžíce Jihočeského mléka 1 lžička Jihočeského másla na vymazání formy 1 bílek 3 lžíce mražených malin hrst čerstvých malin a ostružin na ozdobu
Makovec s vanilkovým Lipánkem
Ingredience (12 porcí) 250 g hladké mouky 100 g máku 150 g cukru 1 kypřicí prášek 1 vejce 100 g rozpuštěného Jihočeského másla 250 g mléka 1 lžíce marmelády/povidel Poleva 3 Lipánky tradiční vanilkové šťáva z ½ citronu
Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (4 porce) 4 menší batáty 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové 50 g slaniny 70 g sušených rajčat 2 stroužky česneku 50 g špenátu 50 ml Jihočeské smetany ½ lžičky uzené papriky sůl, pepř
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem
Ingredience Těsto: 240 ml vlažné vody 1 lžíce medu 2 lžičky instantního droždí 1 lžička sušeného česneku 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření 400 g chlebové nebo hladké mouky 2 lžičky soli hrst najemno nasekané petrželky Náplň: 100 g Jihočeského másla 7 stroužků česneku 100 g Tylžského sýru
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...