Smažené Blaťácké zlato s lahodným dipem z hořčičných semínek
Smažené Blaťácké zlato doplněné lahodným dipem z hořčičných semínek, který nechá vyniknout příjemně sýrově mléčnou chuť madeťáckého pokladu.
Ingredience
Smažený sýr
-
360 g Blaťáckého zlata (může být i s vlašskými ořechy či pepřem)
-
2 vajíčka
-
trochu mléka
-
hladká mouka
-
strouhanka
-
sezamová semínka
-
červená paprika
-
olej na smažení
-
sůl
-
pažitka
Dip z hořčičných semínek
-
2 lžíce hořčičných semínek
-
180 g Jihočeské zakysané smetany
-
3 lžíce majonézy
-
1 lžička sójové omáčky
-
1 lžička worchesteru
-
1 lžička cukru
-
sůl, pepř
Návod na přípravu
Blaťácké zlato nakrájíme na trojúhelníčky.
Připravíme si trojobal: hladkou mouku, vajíčka se solí a s trochou mléka, strouhanku s červenou paprikou či sezamovými semínky. Jednotlivé kousky sýra v něm obalíme dvakrát a pak vložíme na 20 minut do mrazáku.
Mezitím si připravíme dip z hořčičných semínek.
Nejprve semínka nasucho opražíme (při pražení použijte pokličku, aby semínka nevyskočila z hrnce). Pražíme je zprudka jen 20 – 30 vteřin, jinak se připálí a zhořknou. Semínka rozdrtíme v hmoždíři a pak je smícháme se zbylými ingrediencemi.
Nejlepší je dresink nechat uležet alespoň několik hodin v lednici.
Blaťácké zlato smažíme zprudka v oleji, poté osušíme v papírovém ubrousku, posypeme pažitkou a servírujeme s hořčičným dipem.
Podobné recepty

Silvestrovské hvězdičky se sýrem Lipánek
Ingredience • toastový chléb • 3× sýr Lipánek • 250 g šunky • 3 různě barevné papriky

Brownies stromky s čokoládovou pomazánkou Lipánek
Ingredience • 160 g Jihočeského másla • 3 ks vajec • 200 g hořké čokolády • 150 g cukru • 150 g hladké mouky • 1 lžička prášku do pečiva • špetka soli Na dokonečení: • 2× Lipánek čokoládová pomazánka • 80 g hořké čokolády • 1 lžíce Jihočeského másla • bílá čokoláda a jedlé dekorace

Bagely se sýrem Moravský bochník a uzeným lososem
Ingredience • 500 g hladké mouky • 7 g sušeného droždí • 2 lžíce olivového oleje • 310 ml vlažné vody • sůl • 3 lžíce cukru • sezamová semínka Náplň • sýr Moravský bochník • Jihočeské žervé • avokádo • uzený losos • rukola • ředkvičky • sůl, pepř

Sýrová pizza
Ingredience 100 g Jihočeské nivy 30 % 120 g Blaťáckého zlata 100 g uzeného Tylžského sýru 100 g sýru Madeland light 30 % 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání Těsto: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 2 lžíce olivového oleje 1 balení droždí 1 lžička cukru 250 ml vlažné vody

Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce: Karbanátky: 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 4 vejce 0,5 lžičky soli pepř majoránka 1 balení Jihočeské nivy 60 % strouhanka hladká mouka olej na smažení Bramborový salát: 1 kg brambor 2 petržele 2 mrkve 3 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice 3 lžíce tatarky 6 sterilovaných okurek 0,5 celeru sůl pepř 10 lžic láku z okurek

Bramborové placky plněné sýrem Lipánek
Ingredience 500 g uvařených brambor ve slupce 250 g hladké mouky 1 vejce sůl olej na smažení sýr Lipánek 1 balení

Mléčná rýže s Jihočeský čerstvým plnotučným mlékem
Ingredience 200 g kulatozrnné rýže 700 ml Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 40 g cukru 2 lžíce másla kardamom, skořice med ovoce na podávání

Bombardino s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience 320 ml vaječného koňaku 160 ml čerstvého Jihočeského mléka 160 ml brandy nebo whiskey 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání skořice na posypání
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...