Smažené bramborové kuličky s taveným sýrem Lipánek, kukuřicí a krémovým dipem
Ingredience (2 porce)
Na kuličky:
- 1 balení taveného sýru Lipánek
- 4 větší brambory
- 1 lžička provensálských bylinek
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 3 větvičky tymiánu (otrhané lístky)
- 2 lžíce sterilované kukuřice
- 1 hrst nasekané pažitky (část nechat na ozdobu)
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř podle chuti
- hladká mouka, vejce s čerstvým Jihočeským mlékem a strouhanka na obalení
- olej na smažení
Na dip:
- 2 lžíce Jihočeského žervé
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička citronové šťávy
- špetka moučkového cukru
- sůl
- pepř podle chuti
Návod na přípravu
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Po vychladnutí je nastrouháme nahrubo a smícháme v míse s taveným sýrem Lipánek, provensálskými bylinkami, česnekem, lístky tymiánu, kukuřicí, pažitkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Ze směsi tvarujeme menší kuličky a uložíme je na 30 minut do lednice, aby se zpevnily. Poté je dvakrát obalíme v trojobalu – nejprve v mouce, poté ve vejci rozšlehaném s trochou čerstvého Jihočeského mléka, a nakonec ve strouhance. Obalené kuličky necháme ještě 10 minut odpočívat v lednici. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuličky smažíme dozlatova ze všech stran. Po vyjmutí je necháme okapat na papírové utěrce. Na dip smícháme Jihočeské žervé s majonézou, kečupem, citronovou šťávou, špetkou cukru, solí a pepřem. Podle chuti můžeme přidat i trochu pažitky. Kuličky podáváme teplé, s připraveným dipem a posypané čerstvou pažitkou.
Podobné recepty

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce): 130 g cukety 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce 100 ml Jihočeského mléka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky sůl, pepř Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smetana čerstvé oblíbené bylinky 1 lžíce citronové štávy sůl, pepř

Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená) Na salát: cherry rajčata okurka listový salát 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce oleje sůl Na bramborové placky: 350 g brambor 1 cibulka 1 lžíce mouky sůl olej na smažení

Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce) High protein Madeland 3 lžíce Jihočeského másla 1 šalotka 4 stroužky česneku 200 g krevet ½ cukety 100 g cherry rajčat 100 ml bílého vína cca 600 ml vývaru bazalka citron

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Bramboráková pizza s Moravským bochníkem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Moravský bochník 500 g brambor 3 stroužky česneku 100 g hladké mouky 2 vejce 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř olej na smažení 2 lžíce majonézy 1 lžíce srirachy pažitka na ozdobu

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy

Sýr na pánev se salátem z chřestu s pestem z medvědího česneku
Ingredience (2 porce) 1 balení Sýru na pánev 500 g zeleného chřestu 70 g piniových oříšků 50 ml olivového oleje ½ lžičky soli 4 ředkvičky ½ malé cukety 50 g medvědího česneku 50 g hladkolisté petržele šťáva z ½ citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...