Správná dvojka Lipánků TVAROHOVÝCH
Překvapte své známé a kamarády originálním dezertem, který má navíc minimum cukrů.
Ingredience
pro vanilkový dezert:
- 20 g lískových oříšků
- 10 g borůvek
- ½ limety
- 1 Lipánek TVAROHOVÝ vanilka 130 g
pro kakaový dezert:
- 20 g nesolených pistácií
- ½ hrušky
- 2 lžíce hruškového džusu
- 1 badyán
- 1 celá skořice
- ½ limety
- 1 Lipánek TVAROHOVÝ kakao 130 g
Návod na přípravu
Pro vanilkový dezert:
Vanilkového Lipánka tvarohového vkládáme do nádoby. Zdobíme borůvkami a oříšky, zakápneme šťávou z limety. Dozdobíme nastrouhanou limetovou kůrou.
Pro kakaový dezert:
Hrušku zbavíme slupky, nakrájíme na půlměsíce a společně se skořicí a badyánem vložíme do pánve. Zakápneme džusem a šťávou z limety. Pánev opatrně lehce zahříváme. Jakmile se džus odpaří, sundáme ji ihned z plamene. Kakaového Lipánka vkládáme do nádoby a doplňujeme vyloupanými pistáciemi a horkými hruškami. Dozdobíme nastrouhanou limetovou kůrou.
Podobné recepty

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience: 2 střední řepy 1 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 2 hrsti čerstvého baby špenátu slunečnicové a dýňové semínko na dokončení Zálivka: 1 balení Jihočeského cottage 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany sůl, pepř

Pečené goudové hranolky s jemným sýrovým dipem
Ingredience (2 porce): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 1 balení jemného sýru Lipánek ½ lžičky sladké papriky sůl, pepř Dip: 50 ml Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml Jihočeského mléka 1 balení jemného sýru Lipánek 1 lžička kukuřičného škrobu sůl

Tvarohoví šneci s jablečnou náplní
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 sušené droždí 100 ml vlažného Jihočeského mléka 2 Lipánky vanilkové 50 g cukru 2 žloutky špetka soli špetka muškátového oříšku Náplň: 4 střední jablka 90 g cukru 50 g rozinek 1 lžička skořice

Britský „Cheese and onion pie“
Ingredience (8 porcí): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 2 pláty listového těsta 3 lžíce Jihočeského másla 3 střední cibule 1 jarní cibulka 2 lžíce hladké mouky 150 ml Jihočeského mléka 50 ml Jihočeské smetany 2 balení sýru Madeland sůl, pepř špetka muškátového oříšku vejce na potření

Kávové bábovky s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy
Ingredience (8 porcí) 200 g krystalového cukru 130 ml rostlinného oleje 2 vejce 1 lžička vanilkového extraktu 250 g hladké mouky špetka soli 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody 180 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy 120 ml horké kávy

Zapečené jednohubky s Blaťáckým zlatem, hruškami, Jihočeským žervé a karamelizovanou cibulkou
Ingredience (2 porce) 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 1 balení Jihočeského žervé 2 hrušky 3 cibule 1 lžička cukru 1 lžíce bílého vinného octa pár větviček tymiánu Jihočeské máslo na potírání 1 lžíce oleje sůl pepř

Tartaletky s tvarohovým krémem
Ingredience (8 porcí) 50 g hořké čokolády + na ozdobu 60 g kokosového oleje 200 g jemných ovesných vloček 70 g mandlí 6 datlí kůra z 1 citronu 5 lžic datlového sirupu Jihočeské máslo na vymazání formiček 120 g Jihočeského tvarohu 200 g tradičního Lipánka 3 lžíce citronové šťávy ovoce a máta na ozdobu

Nadýchané lívance s krémem ze sladkého mlíčka Lipánek a ovocem
Ingredience (2 porce): Těsto: 200 g hladké mouky 30 g cukru 12 g kypřicího prášku 6 g soli 240 g sladkého mlíčka Lipánek 2 vejce 60 g rozpuštěného Jihočeského másla ovoce a med na ozdobu olej na smažení Krém: 1 sladké mlíčko Lipánek 3 žloutky 1 lžíce cukru 1 lžička studeného Jihočeského másla
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...