Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce)
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Náplň:
- 1/2 Lipánka Zlaťáčka
- 1× Jihočeské žervé
- 1 malý stroužek česneku
- rozmarýn
- špetka soli
Omáčka:
- 1 dcl Jihočeské smetany
- 1/2 Lipánka Zlatáčka
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Na vál vysypeme mouku, do ní uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, nalijeme dvě lžíce olivového oleje a osolíme. Vidličkou od středu postupně zamícháme vejce do mouky. Když už vidlička na těsto nestačí, použijeme ruce a zpracujeme hladké těsto. Po vypracování těsta jej dáme alespoň na 20 minut odpočinout do lednice. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo.
Jihočeské žervé smícháme s drceným česnekem, solí a nasekaným rozmarýnem. Půlku Lipánka Zlaťáčka nakrájíme na menší čtverečky.
Odpočaté těsto vyválíme na tenkou placku. Pokud máme strojek na těstoviny, použijeme ho. Na těsto dáme půl lžičky náplně a kostičku sýra. Mezi náplní necháme asi 7 cm mezery. Na těsto s náplní položíme další plát těsta, který kolem náplně prsty přitiskneme. Ravioli vykrájíme a vaříme ve vroucí vodě 4 až 5 minut.
Zbylý sýr Lipánek Zlaťáček nastrouháme najemno. Smetanu rozehřejeme na středním plameni a sýr v ní rozpustíme. Podle chuti opepříme a osolíme.
Ravioli ihned servírujeme přelité sýrovou omáčku.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...