Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce)
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Náplň:
- 1/2 Lipánka Zlaťáčka
- 1× Jihočeské žervé
- 1 malý stroužek česneku
- rozmarýn
- špetka soli
Omáčka:
- 1 dcl Jihočeské smetany
- 1/2 Lipánka Zlatáčka
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Na vál vysypeme mouku, do ní uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, nalijeme dvě lžíce olivového oleje a osolíme. Vidličkou od středu postupně zamícháme vejce do mouky. Když už vidlička na těsto nestačí, použijeme ruce a zpracujeme hladké těsto. Po vypracování těsta jej dáme alespoň na 20 minut odpočinout do lednice. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo.
Jihočeské žervé smícháme s drceným česnekem, solí a nasekaným rozmarýnem. Půlku Lipánka Zlaťáčka nakrájíme na menší čtverečky.
Odpočaté těsto vyválíme na tenkou placku. Pokud máme strojek na těstoviny, použijeme ho. Na těsto dáme půl lžičky náplně a kostičku sýra. Mezi náplní necháme asi 7 cm mezery. Na těsto s náplní položíme další plát těsta, který kolem náplně prsty přitiskneme. Ravioli vykrájíme a vaříme ve vroucí vodě 4 až 5 minut.
Zbylý sýr Lipánek Zlaťáček nastrouháme najemno. Smetanu rozehřejeme na středním plameni a sýr v ní rozpustíme. Podle chuti opepříme a osolíme.
Ravioli ihned servírujeme přelité sýrovou omáčku.
Podobné recepty

Domácí jahodová zmrzlina s Lipánkem
Ingredience (6 porcí) 300 g čerstvých nebo mražených jahod 2 kelímky jahodového Lipánka 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 lžička citronové šťávy

Čokoládový chia pudink z mléka Lipánek
Ingredience (2 porce): 1 Lipánek čokoládové mléko 4 lžíce chia semínek (40 g) Jihočeská smetana a ovoce na ozdobu

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce): 1 balení sýru Lipánek 30 % 5 listů kapusty 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) 2 lžíce strouhanky 2 stroužky česneku 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla olej na restování 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce hladké mouky 3 brambory 2 barevné papriky 1 lžíce majonézy 1 lžička medu 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžička citronové šťávy sůl pepř

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř

Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou
Ingredience (4 porce) 400 g mletého hovězího masa 100 g slaniny 2 červené cibule 100 g Romaduru 4 cherry rajčata nebo 1 velké rajče 4 menší burgerové bulky 6 lžic majonézy 1 limetka 3 lžíce Jihočeského másla 1 lžička olivového oleje 1 lžíce třtinového cukru sůl čerstvě mletý pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...