Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce)
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Náplň:
- 1/2 Lipánka Zlaťáčka
- 1× Jihočeské žervé
- 1 malý stroužek česneku
- rozmarýn
- špetka soli
Omáčka:
- 1 dcl Jihočeské smetany
- 1/2 Lipánka Zlatáčka
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Na vál vysypeme mouku, do ní uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, nalijeme dvě lžíce olivového oleje a osolíme. Vidličkou od středu postupně zamícháme vejce do mouky. Když už vidlička na těsto nestačí, použijeme ruce a zpracujeme hladké těsto. Po vypracování těsta jej dáme alespoň na 20 minut odpočinout do lednice. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo.
Jihočeské žervé smícháme s drceným česnekem, solí a nasekaným rozmarýnem. Půlku Lipánka Zlaťáčka nakrájíme na menší čtverečky.
Odpočaté těsto vyválíme na tenkou placku. Pokud máme strojek na těstoviny, použijeme ho. Na těsto dáme půl lžičky náplně a kostičku sýra. Mezi náplní necháme asi 7 cm mezery. Na těsto s náplní položíme další plát těsta, který kolem náplně prsty přitiskneme. Ravioli vykrájíme a vaříme ve vroucí vodě 4 až 5 minut.
Zbylý sýr Lipánek Zlaťáček nastrouháme najemno. Smetanu rozehřejeme na středním plameni a sýr v ní rozpustíme. Podle chuti opepříme a osolíme.
Ravioli ihned servírujeme přelité sýrovou omáčku.
Podobné recepty
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Pečené hrušky s medem, Jihočeskou nivou a vlašskými ořechy
Ingredience (4 porce) 4 pevnější hrušky 100 g Jihočeské nivy 45% 2 lžíce medu 50 g vlašských ořechů čerstvý rozmarýn
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...

