Sýrové rizoto s kuřecím masem
Ingredience (2 porce)
- 1 Lipánek jemný sýr
- kuřecí prsní nebo stehenní řízky
- 1 hrnek rýže Arborio (250 g)
- 4 lžíce Jihočeského másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml bílého vína
- 1 l kuřecího vývaru
- 2 hrsti špenátu
- sůl, pepř
Návod na přípravu
V hrnci na másle necháme zesklovatět cibuli. Přidáme nasekaný česnek a další minutu restujeme. Poté přidáme rýži, kterou chvíli osmahneme, až se všechna rýže obalí máslem, cibulí a česnekem. Osolíme a opepříme. Rýži podlijeme vínem a chvíli povaříme.
Poté přidáváme do rýže po částech vývar. Když se vývar vyvaří zalijeme rýži další naběračkou vývaru, takto pokračujeme dokud není rýže hotová. Trvá to cca 20 minut.
Mezitím si na pánvi orestujeme kuřecí maso s oblíbeným kořením, solí a pepřem.
Na závěr přidáme do rizota nasekaný špenát, lžíci másla a Lipánek jemný sýr nakrájený na kostičky. Důkladně zamícháme a podáváme s nakrájeným kuřecím masem.
Podobné recepty

Sendvič plný bílkovin se sýrem Eidam PRO
Ingredience (2 porce): 4 plátky kváskového chleba 1 balení High protein Eidam PRO rajče okurka salát mrkev avokádo červená cibule pórek (cca 5 cm) bazalkové pesto 1 balení Jihočeského žervé 1 lžička dijonské hořčice citron sůl

High protein quesadilla
Ingredience (2 porce): 1 balení sýru High protein Madeland 2 tortilly 2 lžíce olivového oleje kuřecí prsa grilovací koření červená cibulka ½ papriky 100 g cherry rajčat sůl, pepř Dip: Jihočeský jogurt Nature limetka stroužek česneku sůl

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience: 2 střední řepy 1 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 2 hrsti čerstvého baby špenátu slunečnicové a dýňové semínko na dokončení Zálivka: 1 balení Jihočeského cottage 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany sůl, pepř

Pečené goudové hranolky s jemným sýrovým dipem
Ingredience (2 porce): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 1 balení jemného sýru Lipánek ½ lžičky sladké papriky sůl, pepř Dip: 50 ml Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml Jihočeského mléka 1 balení jemného sýru Lipánek 1 lžička kukuřičného škrobu sůl

Britský „Cheese and onion pie“
Ingredience (8 porcí): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 2 pláty listového těsta 3 lžíce Jihočeského másla 3 střední cibule 1 jarní cibulka 2 lžíce hladké mouky 150 ml Jihočeského mléka 50 ml Jihočeské smetany 2 balení sýru Madeland sůl, pepř špetka muškátového oříšku vejce na potření

Salát s Jihočeskou nivou, hruškou, krutony, cherry rajčaty, cibulkou a nivovým dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 2 hrušky 4 plátky toustového chleba 1 červená cibule hrst cherry rajčat 200 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžička majonézy 1 lžička Jihočeské zakysané smetany hrst pažitky nakrájené najemno salát little gem

Zapečené jednohubky s Blaťáckým zlatem, hruškami, Jihočeským žervé a karamelizovanou cibulkou
Ingredience (2 porce) 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 1 balení Jihočeského žervé 2 hrušky 3 cibule 1 lžička cukru 1 lžíce bílého vinného octa pár větviček tymiánu Jihočeské máslo na potírání 1 lžíce oleje sůl pepř

Nadýchané lívance s krémem ze sladkého mlíčka Lipánek a ovocem
Ingredience (2 porce): Těsto: 200 g hladké mouky 30 g cukru 12 g kypřicího prášku 6 g soli 240 g sladkého mlíčka Lipánek 2 vejce 60 g rozpuštěného Jihočeského másla ovoce a med na ozdobu olej na smažení Krém: 1 sladké mlíčko Lipánek 3 žloutky 1 lžíce cukru 1 lžička studeného Jihočeského másla
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...