Sýrové rizoto s kuřecím masem
Ingredience (2 porce)
- 1 Lipánek jemný sýr
- kuřecí prsní nebo stehenní řízky
- 1 hrnek rýže Arborio (250 g)
- 4 lžíce Jihočeského másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml bílého vína
- 1 l kuřecího vývaru
- 2 hrsti špenátu
- sůl, pepř
Návod na přípravu
V hrnci na másle necháme zesklovatět cibuli. Přidáme nasekaný česnek a další minutu restujeme. Poté přidáme rýži, kterou chvíli osmahneme, až se všechna rýže obalí máslem, cibulí a česnekem. Osolíme a opepříme. Rýži podlijeme vínem a chvíli povaříme.
Poté přidáváme do rýže po částech vývar. Když se vývar vyvaří zalijeme rýži další naběračkou vývaru, takto pokračujeme dokud není rýže hotová. Trvá to cca 20 minut.
Mezitím si na pánvi orestujeme kuřecí maso s oblíbeným kořením, solí a pepřem.
Na závěr přidáme do rizota nasekaný špenát, lžíci másla a Lipánek jemný sýr nakrájený na kostičky. Důkladně zamícháme a podáváme s nakrájeným kuřecím masem.
Podobné recepty
Mini pizza do krabičky se sýrem Lipánek
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 30% 500 g hladké mouky 250 ml vlažné vody 3 lžíce olivového oleje 10 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 plechovka drcených rajčat špetka oregana špetka sušeného česneku sůl pepř 1 hrst čerstvé bazalky 2 párky 1 žlutá paprika 6 cherry rajčat 1 hrst kukuřice ½ zelené natě pórku
Salát s glazovanou dýní, Sýrem na pánev, granátovým jablkem, ořechy a medovo-jogurtovým dresinkem
Ingredience 2 balení Sýru na pánev 1 dýně Hokkaidó 1 granátové jablko 2 saláty little gem 1 hrst lístků červené řepy 3 lžíce medu 5 větviček tymiánu 1 hrst plátkovaných mandlí 200 g Jihočeského bílého jogurtu Nature sůl pepř 2 lžíce olivového oleje špetka sušeného česneku 1 hrst petrželových listů
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Portobello hamburger s Jihočeskou nivou
Ingredience (4 porce) 1× Jihočeská niva 60 % 4 hamburgerové housky 4 žampiony portobello 1 lžíce olivového oleje salát rajče 2 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce třtinového cukru 3 lžíce majonézy 1 lžíce kečupu 2 kyselé okurky 1/2 mleté papriky sůl, pepř
Pikantní medový Sýr na pánev
Ingredience (2 porce) Sýr na pánev klasik Jihočeské žervé celozrnná houska hruška hrst vlašských ořechů Na pikantní omáčku: 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce sójové omáčky 1 lžička chilli vloček
Bramborové misky se sýrem Lipánek
Ingredience Lipánek plátkový sýr 500 g menších brambor 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany 50 g šunky 1 jarní cibulka 1 vejce 2 lžíce olivového oleje
Masové koule se sýrovou omáčkou
Ingredience (4 porce) Na masové koule: 500 g hovězího masa (nebo mix vepřového a hovězího) 1 menší cibule 1 vejce 2 lžíce strouhanky sůl, pepř Na sýrovou omáčku: 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 250 ml vývaru 250 ml Jihočeského mléka 4 trojúhelníčky taveného sýra Lipánek 1 lžíce sójové omáčky sůl, pepř
Zapečené barevné těstoviny s Lipánkem Zlaťáčkem, kuřecím masem, pórkem, rajčaty a hořčičnou omáčkou
Ingredience (2 porce) 200 g barevných těstovin 2 balení Lipánka Zlaťáčka 200 g kuřecích prsou ½ pórku 10 cherry rajčat 20 g hladké mouky 1 lžíce Jihočeského másla olivový olej 250 ml Jihočeské smetany 100 ml slepičího vývaru 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička hrubozrnné hořčice sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...