Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí)
Těsto:
- 220 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 1 vejce
- čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn)
- 1 velká cibule
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- Madeland
- 2 hrušky
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Studené máslo nakrájíme na kostičky a dáme ho na vál nebo do mísy robota. Přidáme k němu mouku, vejce a sůl. Ze surovin vypracujeme kompaktní těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme ho chladit alespoň na 30 minut do lednice.
Cibulku nakrájíme na tenká kolečka. V rendlíku necháme rozpustit máslo, na kterém orestujeme dozlatova cibulku. Ke konci smažení přidáme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat.
Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem, bylinkami, solí a pepřem.
Uleželé těsto vyválíme a vykrojíme kolečka, která budou o trochu větší než formičky na tartaletky. Těsto do formiček vtlačíme, ořízneme případné přesahy, a vidličkou uděláme tečky.
Do každé tartaletky dáme 3 lžíce Jihočeské zakysané smetany, Madeland, karamelizovanou cibulku a pár plátků hrušky.
Tartaletky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Podobné recepty
Obložený sendvič s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) Jihočeské máslo 2 plátky kvalitního toastového chleba tavený sýr Lipánek šunka ředkvičky salát Na ozdobení: okurka rajčata olivy petržel 1 rajče
Zapečené těstoviny s dýní, Lipánkem Zlatáčkem, šunkou, špenátem a krémovou dýňovou omáčkou
Ingredience (4 porce) 2 kusy sýra Lipánek Zlatáček 300 g těstovin 300 g dýně 150 g šunky nakrájené na kostičky nebo proužky 100 g baby špenátu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 1 menší cibule 1 stroužek česneku 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml čerstvého Jihočeského mléka sůl a pepř muškátový oříšek podle chuti
Miniburrito s kuřecím masem, sýrem Lipánek, hranolkami a zeleninou
Ingredience (2 porce) 4 malé tortilly 200 g kuřecích prsou 100 g sýra Lipánek gouda 150 g hranolků ½ červené papriky ½ okurky 1 rajče pár listů ledového salátu 1 lžíce olivového oleje sůl a pepř kečup na potření tortill 1 balení Jihočeského žervé hrst nasekané pažitky
Gnocchi s dýní, Blaťáckým zlatem a šalvějí
Ingredience (4 porce) 500 g gnocchi 400 g dýně hokkaido 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 100 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru hrst kadeřávku 150 g Blaťáckého zlata plátky guanciale (nebo pancetty) čerstvé lístky šalvěje olivový olej sůl čerstvě mletý pepř
Rizoto s Jihočeským Lipnem, ředkvičkami a růžičkovou kapustou
Ingredience (2 porce) ½ balení Jihočeského Lipna 200 g rýže na rizoto (například arborio) 1 malá cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 600 ml zeleninového vývaru 100 ml bílého vína hrst růžičkové kapusty hrst ředkviček sůl a pepř podle chuti trochu citronové kůry na závěr
Cizrnový hummus s hráškem, cuketou a High protein zrajícím sýrem
Ingredience (2 porce) 1 balení High protein zrajícího sýra 200 g vařené cizrny (nebo z konzervy) 150 g mraženého hrášku 1 lžíce tahini 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 stroužek česneku 2–3 lžíce vody podle potřeby na zjemnění sůl a pepř 1 menší cuketa pár lístků petržele na ozdobu
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


