Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí)
Těsto:
- 220 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 1 vejce
- čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn)
- 1 velká cibule
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- Madeland
- 2 hrušky
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Studené máslo nakrájíme na kostičky a dáme ho na vál nebo do mísy robota. Přidáme k němu mouku, vejce a sůl. Ze surovin vypracujeme kompaktní těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme ho chladit alespoň na 30 minut do lednice.
Cibulku nakrájíme na tenká kolečka. V rendlíku necháme rozpustit máslo, na kterém orestujeme dozlatova cibulku. Ke konci smažení přidáme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat.
Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem, bylinkami, solí a pepřem.
Uleželé těsto vyválíme a vykrojíme kolečka, která budou o trochu větší než formičky na tartaletky. Těsto do formiček vtlačíme, ořízneme případné přesahy, a vidličkou uděláme tečky.
Do každé tartaletky dáme 3 lžíce Jihočeské zakysané smetany, Madeland, karamelizovanou cibulku a pár plátků hrušky.
Tartaletky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...