Tarte Flambeé s červenou cibulí, slaninou a Jihočeskou zakysanou smetanou
Slaný koláč, který uspokojí každého, komu sladké nic moc neříká. Jihočeská smetana mu navíc dodá lahodnou jemnou chuť.
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- špetka soli
- 8 g sušeného droždí
Náplň:
- 3 ks červené cibule
- 200 g slaniny
- 200 ml Jihočeské zakysané smetany
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- 200 g sýru Sýrařův výběr nastrouhaného nahrubo
Návod na přípravu
Droždí smícháme se dvěma lžícemi vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Do mouky přidáme sůl, kvásek, 200 ml vlažné vody a promícháme. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Necháme cca 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, které vyválíme na pomoučeném vále na tenké pláty do tvaru obdélníku, kruhu nebo oválu. Položíme na plech vyloženým pečicím papírem a propícháme vidličkou. Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směsí potřeme těsto, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky, cibulí a sýrem Sýrařův výběr. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C cca 10 minut. Po upečeními nakrájíme a můžeme podávat.
Podobné recepty

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky

Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience: 300 g těstovin typu makarony nebo kolínka 250 g Tylžského sýra 50 g Jihočeského másla 2 lžíce hladké mouky 500 ml Jihočeského mléka 1 lžíce dijonské hořčice špetka muškátového oříšku sůl, pepř Na posypání: 3 lžíce strouhanky 1 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla

Cuketová pizza
Ingredience (1 porce) Těsto: 300 g cukety 100 g hladké mouky 2 vejce špetka soli 1 stroužek česneku (nemusí být) Náplň: Primator sugo žampiony cherry rajčata oregáno

Plněný wrap s plátkovým sýrem Lipánek
Ingredience (1 porce) 1 velká tortilla 1 lžíce Jihočeského pomazánkového 2 plátky šunky 2 plátky sýra Lipánek listy špenátu pár koleček okurky nakrájená cherry rajčata sůl a pepř podle chuti zelenina na ozdobení (olivy, salát, okurky, papriky apod.)

Grilovaný salát little gem s hrozny, Jihočeskou nivou a lískovými ořechy
Ingredience (2 porce) 2 menší saláty little gem 100 g Jihočeské nivy 60% 50 g lískových ořechů hrst červených hroznů ½ kyselého jablka (např. granny smith) 3 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 1 lžička hořčice šťáva z ½ citronu sůl, pepř

Snídaňový bramborák se Sýrem na pánev, avokádem, slaninou a bylinkovým tvarohem
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 3–4 brambory 3 vejce špetka kmínu špetka majoránky 1 stroužek česneku 50 g hrubé mouky 1 lžíce Jihočeského čerstvého plnotučného mléka plátky slaniny 1 avokádo 3 lžíce Jihočeského tvarohu hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžička slunečnicového oleje sůl pepř 2 lžíce octa

Salát s červenou řepou, letní zeleninou, vlašskými ořechy a Jihočeským tvarohem
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského tvarohu 600 g předvařené červené řepy 1 broskev hrst ředkviček salát little gem nebo jiný křehký salát listy červené řepy nebo špenátu 3 lžíce olivového oleje špetka sušeného česneku špetka sušené cibulky 2 lžíce citronové šťávy hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky hrst vlašských ořechů sůl pepř

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...